Weerpraatje

Er waren tijden dat we, voor zover dit mogelijk was, de boel de boel lieten of een snipperdag opnamen om naar buiten te gaan op mooie dagen.
Strand, zwembad, slootkant, teil, terras, whatever want het was:
mooi weer, daar gaan we van profiteren
eindelijk droog
de eerste zomerdag
een zalige zon
morgen regent het
enzovoorts.
Er kwamen wel zomers voor met langdurige droogtes en zon maar ze waren niet standaard.
Nu begint het daar op te lijken.
Elk voorjaar biedt nu meerdere  zomerse dagen, je ziet vaker palmboompjes in tuinen, warme jassen hangen antiek te worden en wanneer kochten we nog winterlaarsjes?
Nu is het:  koel vandaag dus
met de kinderen op pad
garage/kelder/vliering opruimen
fietsen

een dagje genieten
morgen is het weer warm enzovoorts.
Het is mogelijk dat ik me dit verbeeld, beïnvloed door de klimaatnieuwtjes. Ik denk het niet.
Misschien kan Trump het uitleggen.☻

13 gedachtes over “Weerpraatje

 1. Het weer geeft altijd stof tot praten. Altijd zijn er periodes geweest met warme winters en koude zomers….. maar het komt naar mijn idee ook wel steeds vaker voor. De meeste mensen herinneren zich dat het elke winter sneeuwde en dat er elke winter geschaatst werd, maar het geheugen is een raar ding, het laat ons vnl. de uitersten onthouden. Tegelijk met het idee dat het altijd koude winters waren herinnerde ik mij ook dat mijn meester uit de 4de en 5de klas een keer zei dat het niet slim was om kunstschaatsen aan de Sint te vragen, want met die winters zoals de laatste jaren zouden ze wel eens te klein kunnen zijn voor er op geschaatst werd. Dat klopt dus niet met mijn herinneringen aan sneeuw en ijs. Ook kreeg ik een boek in handen met alle cijfers over het weer van de 20ste eeuw….. daaruit bleek dat er veel vaker warme winters waren. Ik geloof echt wel dat het steeds erger wordt en dat de mens daar (mede) verantwoordelijk voor is….. en zo niet dan kan het nog geen kwaad om de luchtvervuiling e.d. zoveel mogelijk te beperken. Ik ga er ook van uit dat niet alles onze schuld is….. maar het blijft moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

  • Ach Ans, natuurlijk weten wij ook wel van dat geheugen en het doorlopend veranderende klimaat. IJs- en tropentijden wisselden elkaar af. Met lange tussenpozen,
   Zorgwekkend is de snelheid waarmee het nu gepaard gaat. De beelden van de noordpool, Alaska zijn veelzeggend, de kust van Bangla Desj kalft zichtbaar af, ook in andere landen, Engeland bijvoorbeeld.
   Of alleen de mens daar schuld aan heeft weet ik niet.

   Like

   • Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat alleen de mens schuldig is, ik denk eerder aan een combinatie, maar dat is slechts gebaseerd op het gevoel dat we toch niet ZO belangrijk kunnen zijn. . Maar hoe dan ook, er moet wat gebeuren en als we er voor kunnen zorgen dat het minder snel gaat moeten we dat zeker proberen. We moeten gewoon zorgvuldiger omgaan met de aarde, ik denk daarbij ook aan de aardbevingen in Groningen….. we doen het toch echt niet goed. Zon en wind-energie kunnen misschien nog niet alles opvangen, maar het is een begin… en onuitputtelijk zonder de aarde uit te putten. Dus ik ben het zonder meer eens met de maatregelen die er genomen worden. Er zullen steeds meer nieuwe mogelijkheden komen. Jammer dat het nog niet mogelijk is om de energie van bliksem op te vangen…… dat zou een groot verschil maken…. maar zoveel energie kunnen we nog niet opvangen….. misschien gaat dat ooit lukken, er zijn al zoveel dingen uitgevonden die we vroeger niet voor mogelijk hielden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Los van het feit of het klimaat nu wel of niet verandert, moet men er toch alles blijven aan doen om de aarde te koesteren en te ontzien. Trump denkt enkel in eigenbelang en op korte termijn ten koste van de mensheid die hopelijk nog lang doorgaat. Trumpedum is die man.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.