verkeer

Amfibie

Een ritje met de busboot    (filmpje of bus maakt veel lawaai),  dat staat al enige  jaren op mijn lijstje maar het kwam er nooit van.
Het lijkt me fantastisch, dat moment van ‘daar gaan we’.

Hoe voelt dat nou, zomaar het water in rijden?
Eng, zegt de een. Weet niet, zeggen de meeste anderen. Het spreekt niet iedereen aan, zo weinig als je er over hoort praten.
Terwijl het mij juist zo mooi lijkt.
Als ze nu ook nog opvouwvleugels inbouwen had je een vakantie voor elk wat wils: busritje, boottochtje, vliegreisje ineen. Zelfs uitklapbare pedalen sluit ik niet uit, zoiets als een bierfiets. Maar dat zijn natuurlijk zinloze spinsels, niemand gaat voor zijn plezier fietsen in een bus en waar zou je de bel moeten plaatsen?
Intussen zijn in een paar plaatsen dergelijke vaarbussen, Rotterdam, Amsterdam en Wamel en misschien in meer gemeentes.
Misschien, ooit, komt er ook een in ons dorp, de visvijver is groot genoeg en de karpers duiken wel naar de diepte.

29 gedachten over “Amfibie

 1. AArrgg. Ik heb een keer in zo’n auto/boot gezeten, ergens in het buitenland, maar kan mij niet meer precies herinneren waar en wanneer dat was. Ik vond de overgang in snelheid van rijden naar kalm varen opvallend. En het is vreemd om met een auto zo het water in te rijden. Wel leuk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben heel erg benieuwd Bertie maar ik heb zo’n bus nog niet eens gezien. IK ben wél altijd erg bang om in een auto het water in te rijden. Daarom alleen al zou ik het eerst moeten zien, voordat ik mij erin waag. Ik ben een vreselijke bangerd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt mij ook leuk! Hier was eens een optocht van amfibievoertuigen die hier ook te water gingen, mooi gezicht, maar jammer dat ik op de kant stond en er niet in zat!

  Geliked door 1 persoon

 4. Die bussen lijken mij helemaal niks. Te smal, te hoog, te link. Nee, ik ben meer van de vliegende amfibieen. Een vliegboot of zo. De schitterende Catalina die men in ons land met veel moeite en geld heeft gerestaureerd. Als eerbetoon aan het vliegtuig dat ooit boven de Noordzee de Bismarck opspoorde en bleef volgen tot diens vernietiging. Een vliegtuig dat kon landen op water, maar ook op land. Dat is echt mijn ding. Maar een bus moet gewoon op het land blijven en het varen aan echte schepen overlaten…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.