vlieg

De daas is dood.

Languit op de ligstoel, profiteren van een echte zomerdag. Dacht ik.
Vijf hele minuten.
Toen verscheen er een paardenvlieg in mijn blikveld, een soort daas, een lange met grijzige strepen, ja die, wiens familie me al vaker roodgenopt had gebeten.
Geschrokken greep ik me vast aan mepper en krant. Hij rondde een flinke bocht  en dook op mijn blote voeten. Ik schopte en hij vloog naar mijn hoofd waarop ik in zijn gezicht hoestte en hij bezwijmd op de armleuning viel.
Maar dan.
-Ik moet bekennen dat ik insecten makkelijk dood mep of plat trap behalve als ze te groot zijn. Ze knerpen onder je schoen of soppen een lijkvlek in de krant waardoor je letterlijk denkt aan moord en bij het bekijken van de drabbige substantie waan je je een dierenbeul. –
Wat nu te doen met het flauwgevallen beest.
Met de mepper veegde ik hem op de krant en liep ermee naar de kliko, daar mocht hij uitzieken.  Halverwege echter bewoog hij weer, paniekerig liet ik hem vallen en sloeg alsnog met de krant.
Te hard, zo bleek.
Het nieuws was bijna  in tweeën en de daas in soepvorm,  losgerukte pootjes plakten op Brexit, saillant detail.

Zoiets was het

31 gedachten over “De daas is dood.

 1. Dazen zijn gemener dan gemeen, ik stink liever naar dat product dan dat ik me door zo een beest zou laten steken.

  Lawaai als je mept? Vingers in je oren, jodelen en ondertussen met je voet hem een zetje geven naar de dazenhemel. Je hoort er niets van.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ze bijten! En het is niet te vergelijken met een muggenbeet. Mogelijk reageer ik er nogal heftig op, maar ik heb er al een paar gehad waar ik mee naar de dokter kon.

    Ik doe dus Deet op bij het wandelen. Het stinkt maar dat went. Een dazenbeet? Dat went niet. En vrolijk word ik er al zeker niet van.

    😉

    Like

    1. Jaren geleden waren we op een camping waar ik, door die rotbeesten, de risee van het zwembad was, mensen dachten dat ik met mazelen of zoiets rondliep.

     Like

 2. Met de bloemen en de bloesems komen ook die prehistorische insecten weer op ons af. Ik heb er niks mee. De spray’s en de elektrische vliegenmepper doen goede diensten. Erfenis van vroeger, mijn moeder mepte ook altijd om zich heen. Alleen hommels, bijen en spinnen worden met enig respect behandeld….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.