politici

Trumps paraaf

Waar ik laatst aan dacht.

Een paar keer zagen we dat Trump een belangrijk document ondertekende.
Pas geleden nog, daarbij ging het verhaal dat hij zo groos ging op de vertoning dat hij bijna vergat te tekenen.

Hoort dit bij een zogenaamd transparant gedrag? Is het gebruikelijk? Ik kan me niet herinneren dit van de vorige Amerikaanse presidenten te hebben gezien.

Of is het me niet opgevallen?

22 gedachten over “Trumps paraaf

 1. Dat doet hij opzettelijk. Trump wil zijn suprematie vet onderstrepen. In alles wil hij de eerste viool spelen. Zijn pontificale stijl maken van hem een dominant personage op het wereldtoneel. Maar hoe langer hoe meer komen zijn zwaktes en blunders bloot te liggen. Trump zaait wind en oogst storm. Die trots en hoogmoed die hij tentoonspreidt… Weet je aan wie hij mij doet denken? Aan de Zonnekoning. Trump is de nieuwe Lodewijk. Een leider met armoedig slecht emotionele vaardigheden. Een grote narcist gecombineerd met een laag i.q. Gevaarlijk zo’n verwende kleuter aan de macht…

  Geliked door 2 people

 2. De man is een poseur. In alles wat hij doet, denkt hij in eerste instantie aan hoe hij overkomt. Hij creëert zich een eigen werkelijkheid, waarin hij de onverzettelijke ‘doener’ is die zich buiten de gebaande paden begeeft en doet wat hij zegt en wat al zijn voorganger hebben nagelaten. Angstig genoeg gaan heel veel mensen in zijn schijnwereld mee – ik ken er zelfs één. Hij is niet voor niets gekozen. Is het een tijdsbeeld? Miljoenen andere mensen creëren zich ook een schijnwereld door zich mooier en succesvoller voor te doen op social media dan ze in het werkelijke leven zijn. Het gewone leven is vaak te ingewikkeld voor ze en wordt met kromme zinnen en veel drieletterwoorden zonder nuance afgebrand op dubieuze fora. Ondertussen twittert Trump zich ook een ongeluk en gaat daarbij voortdurend de mist in. Zijn aanhangers deert dat niet. De waarheid is niet belangrijk voor ze, er is iemand die zegt wat zij denken en in Trump hebben ze hun icoon gevonden. En hij weet dat en geniet ervan…….

  Geliked door 2 people

  1. Prima analyse.
   Zijn volgelingen zijn, behalve de door jou genoemde, ook degene die hopen dat hij de AMT-belasting weet te verlagen (= Alternative Minimum Tax).
   Niet zo fraai.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.