serie

Serie. Een ijdele man.

Er was eens een man, zo vreselijk ijdel dat hij zich nooit eens losjes kon gedragen.
Doorlopend was hij bezig met zijn uiterlijk als een ware narcissus.
Zaten zijn veters goed? Hing dat krulletje niet te wild? Paste de sokken wel bij zijn onderbroek want echt, zo erg was het met hem.
Hij was een gevaar op de weg en voor zichzelf want hij lette nog meer op zijn verschijning dan anderen op hun berichten.
Dagelijks bezocht hij minstens twee modezaken om nieuwe kleren te passen en te showen voor de spiegels.  ‘Vindt U ook niet,’ vroeg hij aan verkopers, ‘dat dit me goed staat of zou een zijden shirtje geschikter zijn? Kijkt U even of er nog kasjmier in mijn maat is…’
Winkeliers en personeel lieten hem zijn gang gaan, bekend als ze waren met zijn eigenaardigheid.
Een keer was een onervaren verkoopster, geïrriteerd door zijn gekeutel, uit haar slof geschoten: ‘Rot toch op draaikont, je lijkt wel een aap.’
Geschokt had hij de winkel verlaten maar bij de volgende etalage bekeek hij zijn spiegelbeeld met een tevreden gevoel: dan toch een knappe aap.
Zijn huis was opgebouwd uit spiegels, boven aanrecht en fornuis, op alle deuren aan beide zijden, plafonds waren een blinkende lust voor zijn oog en boven aan de trap kwam hij zichzelf tegen op de overloop. Dan groette hij waardig.
Op zomerse dagen zat hij aan oevers van plassen met helder water en viel bijna in zwijm bij zijn waterbeeld. Hij zuchtte ‘wat ben ik toch mooi.’
Zo droomde hij door het leven.

 

26 gedachten over “Serie. Een ijdele man.

     1. Ha Rob… die van mij wil niet gescalpeerd worden. Hij vindt dat ik te geweldig ben met de tondeuse en de trimmer… Eens ik start en overal haren zie, dan word ik inderdaad héél gretig in het knip- en plukwerk. Blijkbaar een beetje te ruw… dus ja… laat een ander het dan maar doen… Wie in mijn handen zit moet pijn kunnen lijden. 😉

      Geliked door 2 people

      1. Wat mooi dat je dat denkt… het is nog waar ook… schijnt het… want zoiets mag je niet zeggen van jezelf… Maar in ieder mens van goede wil, schuilt een duiveltje. Zolang het een kleintje is, kan het niet veel kwaad.
       Neen Rob, je droomt dus niet.
       Geflatteerde groet 😊

       Geliked door 1 persoon

 1. Voor velen uit de Selfie/YouTube-generatie toch wel een lichtend voorbeeld hoor. Je zelf altijd zien als het centrum van het universum en menen dat alleen jij de juiste kijk hebt op mode en uiterlijkheden….

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.