10 gedachten over “Referendum

 1. Je hebt het dus goed te pakken! Beterschap!!!! Ik ben weer op de been.
  Ik vind het een goed artikel, ik ben ook geen voorstander van referenda…. in uitzonderingsgevallen kan het, maar ,meestal gaat het om dingen waar de meeste mensen te weinig vanaf weten om over te kunnen oordelen en dat kan naar mijn idee zelfs gevaarlijk zijn. Een referendum moet over iets gaat wat iedereen snapt zonder zich goed in te lezen: Keuze uit brood met kaas of brood met worst….. daar kan iedereen over oordelen, maar de meeste dingen liggen veel ingewikkelder….. men praat elkaar een beetje na, want als Piet nee stemt dan zal dat wel goed zijn. Zelfs bij het inlezen is het nog vaak moeilijk om alle gevolgen te kunnen overzien….. laat het maar aan de deskundigen over, daar heb ik in dergelijke gevallen toch meer vertrouwen in dan in het “gepeupel”!

  Like

 2. Allen bedankt voor de lieve wensen, het zal me allicht helpen wat sneller op te knappen. Ik hoop het want dit is naatje.
  Groetjes en tot over een paar dagen.

  Like

 3. Allereerst beterschap uiteraard. Ik was begin dit jaar drie weken van de leg, deed er ook verslag van, was goed vervelend. Dus ik hoop oprecht dat je er snel vanaf zult zijn…Dan even over die referenda. Ik vind het een prima manier om de stemming onder het volk te peilen in een land waar door wonderlijke regeringscombinaties soms geen echte oplossingen voor wel bestaande problemen worden gevonden. Maar aan de andere kant, als de politici die deze referenda uitschrijven ze vervolgens qua uitslag naast zich neerleggen omdat die uitkomsten ze niet bevallen is het een vorm van schijndemocratie. Net zoals je het land laat kiezen voor een bepaalde partij en vervolgens met totaal andere stromingen een coalitie vormt. Dat maakt mensen cynisch en afwijzend naar politici die qua betrouwbaarheid intussen de deurverkopers en autobranche verre voorbij zijn gestreefd op de negatieve ladder….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.