lente·zomer·zon

Voorjaarszomerbuien

Morgen tweeëntwintig graden C.

Het is toch wat, zomervakantieweer terwijl je kapstok en kasten nog vol hangen met winterkleren. Nou ja, semiwinterkleren, in ieder geval niet geschikt.
Zelf had ik er gister al moeite mee. In mijn haast naar buiten griste ik het eerste shirtje mee dat vooraan op het zomerschap lag, trok het aan en zonk verzaligd in de zonnestoel.
Badend in het zweet merkte ik dat het een thermo-hemd was, speciaal voor barre winters. Geen idee hoe dat bij de zomerstapel terecht kwam.
Dat krijg je ervan met die maartse zomers. Daar wordt een mens vreemd van.  Stel dat dit zo doorgaat; ik zie het er nog van komen dat we in zwempak naar de paasdiensten gaan, pastoors en dominees in tangashorts, geminirokte nonnen, Praise the Sun zingend.  Voor de kleintjes puffende paashazen met slappe oren en mandjes kokende eieren, jankende kinderen die liever een ijsje hadden.
Gottegot, wat een vooruitzicht.
Nu al een zonnesteek,  moet de zomer nog beginnen.

13 gedachten over “Voorjaarszomerbuien

  1. De herfst is waarschijnlijk verwisseld met de lente. Dus krijgen we over twee maanden lente en dan.. ehm.. er klopt iets niet.
   In ieder geval moeten we oppassen met de zon als hij te heet wordt. 😀

   Like

 1. Heerlijk… 22 graden vind ik prima…. veel warmer hoeft niet!
  Van de week was het in mijn tuintje 37 graden…… maar omdat het niet overal zo warm was vond ik het niet erg…. zodra ik naar binnen ging koelde ik af….. dan kan ik het hebben!

  Geliked door 1 persoon

   1. mijn huis heeft een raam naar mijn tuintje, maar in het voorjaar gaat de zon niet recht achter de tuin onder, op het heetste moment van de dag schijnt hij dus niet naar binnen.
    Van de zomer wel, dan heb ik tijdens erg warme dagen wel eens een rietmatje tegen de onderkant van het raam gezet, dat scheelde heel veel. Maar nu blijft het binnen nog koel,, want ook ’s morgens is het maar kort dat de zon aan de voorkant mijn keuken inkomt. Ik merk wel dat het binnen ook warmer wordt, maar het blijft beperkt! Mijn achterkant is wel op het westen, maar een klein beetje naar het noorden gedraaid.

    Geliked door 1 persoon

 2. Het was vandaag zeker erg mooi weer, zeker geen mist.
  liefde kan ook erg mistig zijn, je hebt een minder helder beeld.
  De jas en thermo hemd kan zeker uit. Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.