huishouden

Van wie?

Er moet gestofzuigd worden.
Ik moet naar de groenteboer.

Het dekbed moet gelucht.
Dat brood in de diepvries moet op.
Ik moet de ramen lappen.
Er moet geschoffeld worden.
Ik moet opstaan.
Ik moet op visite.
Er moeten…
Ik moet…  waarom eigenlijk?  De kat was verstandiger.
( Nu moet ik nodig en dat is echt)

16 gedachten over “Van wie?

   1. Hihihi….. maar soms is het heerlijk om zo’n afspraak af te zeggen. Het is wel eens goed als visite zich aanmeldt, want dan kijk ik ineens heel kritisch naar mijn huis en ruim op! Oké, niet alles, men verwacht bij mij geen toonzaal, maar een beetje fatsoeneren is soms echt nodig.

    Geliked door 1 persoon

    1. Toen ik pas getrouwd was hield ik ongeveer grote schoonmaak als ik mensen verwachtte. Bepaalde mensen, dat wel.
     Het duurde even voor ik meer zelfvertrouwen haf.

     Like

     1. Toen ik pas getrouwd was viel het allemaal nog wel mee, toen stond nog niet alles vol overal, dat scheelt veel, nu moet ik overal een plekje voor zoeken dat er eigenlijk niet is. Ik had toen ik pas getrouwd was wel trucs…… mijn moeder zou langskomen met een tante die aan de andere kant van Nederland woonde en het was bekend dat die alles zag….. en onthield…. en verder vertelde wat ze gezien had.
      Ik woonde toen in een flat en besloot van tevoren de witte handdoeken te wassen….. die waren erg wit en met een zakje Rackitt’s blue leken ze bijna licht te geven…… ik hing ze op mijn balkon en natuurlijk liet ik haar de hele flat en het balkon zien…. ik zag haar kijken…… later vertelde mijn moeder dat tante mijn was zo stralend wit had gevonden….. dat had blijkbaar flink indruk gemaakt en in haar ogen was ik dus een nette huisvrouw (ze moest een weten hahaha). De aandacht verleggen was toen misschien nog niet echt nodig, maar zoiets simpels maakt indruk. Tegenwoordig doe ik de was op de hand, maar nog steeds is het wit! Ach,,,, anderhalf jaar geleden kwam er rook uit mijn wasmachine tijdens het centrifugeren…… hij voelde gloeiend heet aan…. ik ging op de hand wassen en het beviel mij goed (tot mijn eigen verbazing)…. door meestal kleinere handdoeken te gebruiken en de dunste dekbedovertrekken e.d. valt het wel mee met de was van één persoon. Al na een paar weken realiseerde ik mij dat de wasmachine waarschijnlijk niet waterpas stond….. dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn…. ik heb er nog niet naar gekeken, ik vind het wel goed zo….. ik bespaar energiekosten en water…. ik heb geen grote bergen wasgoed meer, ik gebruik minder wasmiddel en gebruik regelmatig groene zeep en soda (ook goedkoper). In de zomer is het handiger omdat ik het dan buiten kan hangen (het is te nat voor de droger, dat doe ik dus ook niet). Met een gezin zou ik er niet aan moeten denken hoor, dan is het teveel!

      Geliked door 1 persoon

 1. Ik ken het gevoel. Als ik tilt sla, dan weet ik: nu ga ik het woord MOETEN nog maar eens vervangen door WILLEN… dan lukt het al wat beter. Je moet niets doen wat je niet wil. Wat jij duidelijk ook wel wil is ont-moeten! Weg ermee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.