vlag

De vlag kan uit,

hij is jarig

80 wordt hij. De vlag, bedoel ik.
Gebak en slingers heb ik niet, drankjes en hapjes ook niet maar ik gooi er een biertje tegenaan.
Gek idee dat de feesteling zelf niet aanwezig is. We hebben nooit een  vlag gehad en waar die van onze ouders is gebleven weet ik niet. Ligt waarschijnlijk ergens op een vliering uit elkaar te vallen, we waren nooit zo vlaggerig.
Pa en moe hingen hem vroeger wel uit. Op 5 mei. Later verwaterde dat, op de duur werden de herinneringen aan honger en kou vager, ook naar de herdenkingen gingen ze niet meer.
Voor ons was het alleen een dagje vrij van school behalve als er een sportdag werd georganiseerd. Vreselijk vonden we dat maar we moesten er heen ter verhoging van de feestvreugde van wie dan ook, Amerikanen zagen we nooit..
O wee als we niet meededen, dan waren we nog niet jarig.

19 gedachten over “De vlag kan uit,

  1. Die vlag werd 80 jaar geleden officieel gemaakt door onze oude Koningin Wilhelmina. Omdat anders een andere vlag met meer oranje ipv rood de keuze zou zijn geweest van de toenmalige NSB. Maar die oranje-achtige vlag was wel al eeuwen lang in gebruik geweest. Stamde nog uit de tijd van de Zeven Provincien. Nederlanders zijn overigens geen vlagvertoners. Kijk eens naar de Amerikanen die als het kan met een speldje op het revers lopen waarop de landsvlag staat afgebeeld. Laten we eens kijken waar je die kunt kopen voor Nederlanders die trots zijn op hun land en vlag. Kennelijk zijn we al snel bang nationalisten te zijn als we daarvoor zouden kiezen. Maar met de Europese vlag hebben we ook niks….Zit niet in ons….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.