Russisch dessert uit kookboek 1946

Dat er indertijd voedzame kost gebruikt werd blijkt ook hier weer.
Het gerecht is misschien veel ouder, ook zijn er waarschijnlijk diverse koeksoorten mogelijk.
Of het helpt de internationale betrekkingen te verbeteren is niet bekend maar het zal misschien Poetins verveelde gezicht opklaren, je ziet de man zelden lachen of ben ik sneeuwblind?
Ik speel met het idee dit recept naar Washington te sturen als politiek advies maar ik vrees dat het niet door de factcheck komt,  het boek is tenslotte tweedehands en wie zegt dat ze me geloven?

26 gedachten over “Russisch dessert uit kookboek 1946

  1. Stevig toetje in ieder geval! Ik maakte voor vandaag – straks komt mijn dochter eten – een mix van bananen, avocado, frambozen en cacao. Smaakt als chocolademousse, is ook stevig, maar bevat een minimum aan suiker. De vetten schijnen gezond te zijn. Alles voor de cholesterol nietwaar…

    Geliked door 2 people

  2. Wat ’n grappig recept met maïzena en een vanillestokje. Dan hadden ze toen wrschlijk nog geen custard. M’n moeder maakte vroeger ook wel van maïzena pap voor mij toen ik noh heel klein was. Lammetjespap noemde ze dat.
    Het recept doet me denken aan een bepaalde taart die ze maakte. Onderin koek Bastogne, dan custardpudding, dan kaakjes, dan custardpudding dan kaakjes en dan jam. En lekker dat dat was!

    Geliked door 1 persoon

    1. Maizena gebruikten we enkel om groenten te binden, vind ik nog steeds lekkerder dan bloem. Voor pap alleen als de custard op was.
      Wat jij bedoelt met die taart ken ik ook, in verschillende vormen. Ook met frituurvet en cacao, arretjescake. Of -kak.☻

      Like

  3. Ja een stevig recept, maar mis de drank daar zijn de Russen toch gek op.
    Niet dat de drank voor mij er in hoeft, maar als je het dan toch naar Amerika stuurt krijgen ze beiden een lachje op hun bekkie. Hans

    Geliked door 1 persoon

  4. Russen zijn geen vrolijke mensen, zeker niet in de politiek. Poetin moet een imago omhoog houden van standvastig, sterk, stoer. Daar past geen pudding bij. Maar het lijkt me wel een lekker hapje, die pudding dan….Poetin laat ik graag over aan de Russische dames….

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.