Koffie met boek

minibieb-van-cuijkse-albert-heijn
S
lim idee van AH, leners komen gegarandeerd terug.

Ik kan haast niet wachten tot het ook in ons dorp doordringt. En hoeveel boeken er te leen zijn, of het aanbod te pruimen is, of er gekeken is naar de soort klanten die  het betreffende filiaal bezoeken. Waarschijnlijk wel. Daarom probeer ik de laatste dagen veel intelligente producten te kopen zodat er niet alleen Potters te leen zijn.
Probleem is dat ik niet weet welke de intelligente producten zijn.
Schaart chardonnay zich daaronder of is dat uit? Brabants biertje? En wat als ik niet van grauwe gezonde granen houd, telt rambol-met-noot dan ook mee? Of een gewoon bruin broodje kaas? Hoe pienter is dat?
De vragen stapelen zich op en wie heeft de antwoorden?
Dat hoop ik te lezen in Appie’s Bieb-boeken.
En dat ik er zegels bij krijg.

14 gedachten over “Koffie met boek

  1. Het is maar wat de mensen er zelf inzetten. Op steeds meer plekken zie je minibiebs verschijnen, gewoonlijk is het helemaal vrij om te pakken of te plaatsen, ik begrijp dat deze alleen gratis is als je er een boek inzet, dat kost dus weer personeel om dat bij te houden.
    In elk geval een goed initiatief!

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt. Ook daar ben ik nieuwsgierig naar.
      Hier is er nog geen dus Appie voorziet misschien in een behoefte. Het heet dan ‘buurtbieb’.
      Ik zou er een grote stapel aan kwijt kunnen. Dat is een pluspunt want boeken weggooien, dat kan ik niet over mijn hart vcerkrijgen.

      Like

  2. Vis! Dat is goed voor het brein.

    😉

    Een bibliotheek in de supermarkt. Hopelijk is het aanbod dan wat afwisselend van de ene tegen de andere. Want de boeken in het kruidvat zijn overal hetzelfde.

    Geliked door 1 persoon

  3. Wij ontdekten het fenomeen vorig jaar bij een AH in een belendende gemeente. Grote zaak en dus een aardige kast met ruilboeken. We deden enthousiast mee. Ook in het Amsterdamse Amstelpark staat een dichte (deurtjes) boekenmolen waarin je soms leuke dingen vindt en uiteraard weer andere voor in de plaats zet. Onlangs startte ook zo’n initiatief bij mijn schoonmama in de hal van haar flatgebouw. Meteen een succes. In plaats van dat we overtollige boeken nu naar de KLW brengen, zetten we ze daar neer. Werkt goed.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.