nieuws

Geen nieuws = goed nieuws?

Overmorgen ga ik weer meer lezen en luisteren.

19 Januari koos ik als einddatum van een paar poltitiekvrije weken. wars-van-politiek/
Daarna kan ik me overgeven aan de inauguratie van Trump en commentaren daarop.
En weer lezen over ons eigen geharrewar in een etalage vol partijen.  In maart wordt het bijna letterlijk een geval van ‘Hmmm, zal ik deze nemen, of die, en wat kost die daar…’

Inzicht in politiek heb ik nauwelijks maar nietsweten is evengoed een gemis, het vult zo’n beetje de helft van de kranten en dan de columns en commentaren nog.
Wat rest is cultuur, wetenschap en economie,  niet altijd interessant, althans niet voor mij en het dorpsnieuws kan op één  a-viertje per maand.
Andere media bieden er amusement bij maar dat voldoet zelden. Laat staan moderubrieken als koken en huizengedoe.

Natuurlijk ontkom je niet helemaal aan politiek, ik had niet echt een matglas-bril maar het is me grotendeels gelukt om het bij krantenkoppen te houden en journaals/praatprogramma’s te mijden.
En kijk, de wereld draait gewoon door.
Niet beter of slechter dan bij Matthijs.

16 gedachten over “Geen nieuws = goed nieuws?

 1. De komende tijd barst het helemaal los……ik zwerf van partij naar partij….. geen enkele vind ik goed genoeg……. een paar vind ik slechter dan slecht (o.a. PVV en DENK), dus die vallen zeker af, maar dan blijft er nog veel over……. zoals altijd kies ik voor de minst slechte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Probleem is dat veel partijen elkaar overlappen. Je hoort de klacht bij elke verkiezing: beetje van de een, beetje van de ander…..
   En die stemwijzers zeggen niet altijd wat je wilt horen, eens kwam ik bij een christelijke partij uit.

   Like

 2. Ik had al gedacht van morgen geen TV op te zetten en geen krant te lezen. Maar ik heb het er nog niet met Luc over gehad en ik beslis natuurlijk niet alleen.

  Ik kan natuurlijk ook in bed blijven.

  😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ongewild sla ik vaak het nieuws over. Ik probeer het wel te volgen en een/twee dagen lukt mij dat en dan vergeet ik het weer. Maar eigenlijk betreur ik dat ook niet zo; een beetje zonde van de tijd vind ik het eigenlijk wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het beviel me niet zo goed als ik verwachtte; niet alles hoeft ik te lezen maar wel in grote trekken.
   Twee maal las en keek ik een poosje nergens naar, een derde keer zal ik het niet doen.

   Like

 4. De moeilijkheid is toch dat die politieke stromingen invloed uitoefenen op ons aller (en jouw) leven. Ze bepalen wat we betalen aan heffingen en belastingen, waar we wel iets mogen of niet, ze liegen en bedriegen zonder uitzondering over de toestand in ons land, ze verzwijgen wat ze niet bevalt, maar veroordelen hen die dat nu net wel willen benoemen. Ze wijzen naar hen die wijzen naar anderen omdat die weer naar ons wijzen. En gaan samen met hen die ze eerst ten hevigste verguisden. Kortom het is een circus. Alleen steeds meer zonder echt getalenteerde clowns in de piste. Wat blijft is een bijna triest makend soort tweederangs artiesten met een verhaal zonder kop of staart. En dan maakt het echt niets uit of ze van links of rechts komen. Allemaal gelijk. Het is de kunst om de meest getalenteerde van het stel te vinden. Mij lukt het vrijwel niet. En ik volg op dit terrein alles….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.