Mooi weer

Het leek wel vakantie.  Zon, blauwe lucht, draaglijke wind.

Ondanks hoop op een strenge winter (die intussen krimpt en krimpt) waardeer ik deze lentevoorbode zeer.
Voor grondwerk is de tuin te stijf bevroren anders had ik tulpen geplant en het vijvertje opgeschoond, nu houd ik het op schaatsen, misschien morgen al. Op 1 m³ kun je een flinke haal maken, eventueel koop ik kleinere noortjes.
Nadat het achterpad was geveegd nam ik de voordeurstoep onderhanden.  Verderop in de straat was ook al iemand aan het voorjaren, hij zwaaide met de tuinschaar en floot er bij. Kennelijk waren we aanstekelijk, binnen een kwartier was  iedereen aan het knippen, plukken en schrobben, je wist niet wat je zag.
De buurkat lag te zonnen op een autodak,  een paar hondjes verdrongen zich voor het raam en keken kwispelend; zij hadden er natuurlijk bij willen zijn.
Het was een uitbundige middag waarbij we graag wat muziek hadden gehad maar ja,  het vriest nog en wie kent er nou een ijs-elijk lenteliedje.

17 gedachten over “Mooi weer

 1. Heerlijk weer….. onder nul met een zonnetje!!!!
  Het kan nog best winteren hoor….. veel elfstedentochten zijn pas in februari gereden, soms zelfs eind februari. 5 jaar geleden leek het ook geen winter te willen worden, mijn Spaanse margrieten bloeiden nog! Op een maandagochtend, eind januari laf er een heel dun laagje sneeuw…… die vrijdag ging het echt sneeuwen…. en het stopte niet meer. Mensen die onderweg waren naar de crematie van mijn broer keerden weer om, anderen kwamen veel te laat, het ov lag nog net niet helemaal plat…… Edwin vertrok met het ov om ongeveer 4 uur naar Arnhem en kwam daar om 9 uur aan….. met familie uit Middelburg ging het net zo.
  Het ging flink vriezen en de waterleiding in het huis van mijn broer vroor stuk, toen het dooien ging merkten we het pas, het water stroomde eruit! En mijn Spaanse margrieten hebben die kou-aanval niet overleefd!
  Het kan dus nog!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Het kan nog makkelijk, dat klopt. Voor mijn gevoel is januari een vorstmaand en zorgt februari voor sneeuw, dat kijkt niet naar uitvaarten en crematies. Vervelend maar je doet er niets aan.
   Een van de laatste tocht der tochten was op het nippertje te rijden, herinner ik me nu.
   Maar dit was een een mooie dag.

   Like

   • De natuur is altijd de baas!!! Dergelijke dingen zorgen wel voor herinneringen…. ik weet daardoor nog zo goed dat het vijf jaar geleden was.
    Vandaag was het heerlijk….. gisteren hier ook…. ik besloot ’s middags te wandelen, pakte mijn schoenen, sloot mijn computer af en keek naar buiten.,….. weg zon……. zelfs mijn uitzicht was weg, geen boerderij meer te zien, zo ineens was het flink mistig geworden!
    Maar vandaag was de zon weer helemaal terug!!!! Ik moest wel steeds weer mijn autoruiten ijsvrij maken……. maar dat hoort erbij!

    Geliked door 1 persoon

 2. Het was winters koud. Een echte winterse vriesdag, met stralend blauwe lucht, dat wel. Hier in de buurt waren ze ook al in de tuin bezig. Maar die microbe heeft me echt niet gebeten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee, de tuin laten we maar voor wat het is. Een kale toestand. De winter heeft ons vannacht nog -7 graden gebracht, de auto lijkt op een witte iglo, de straten deels glad van de opgevroren tegels. De winter hobbelt nog even wat door, maar dan is het echt voorbij. Het volgende weekend komt er een dooiaanval en de nodige regen. Misschien dat we daarna eens naar de tuin kijken…..:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.