25 gedachten over “Slipgevaar in achtertuin

  1. Hier komt een zoutsproeiertje voor de doorgaande wegen, net breed genoeg voor een auto. De rest van de wijk moet maar zien, jammer. Zelf heb ik altijd strooizout voor postbode en anderen bezoekers, bij de voordeur.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ze kwamen gewoon niet. Een paar jaar terug was het zo erg gesneeuwd dat ze de straat hadden moeten afsluiten. Toen kwamen ze met een klein vrachtwagentje en twee mannen die met een schop wat in de rondte smeten.

    Meestal vegen wij de stoep en gooiden dan ook de assen van de kachel maar we hebben geen kachel meer en bovendien kunnen we op wat er nu gaande is zelfs niet buiten gaan, laat staan dat er iemand in het donker over onze stoep zou lopen.

    Geliked door 1 persoon

     1. We wonen in het centrum van het dorp. Centraler kan niet. Het dorp heeft zeven straten en een paar honderd inwoners. Het is gefusioneerd met Landen. En die gaan over het zout.

      ­čśÇ

      Geliked door 1 persoon

 1. Oei….. hier stelde de gladheid niet zoveel voor, het begon al snel te dooien!!
  In mijn straat strooien ze pas als het heel erg is en dan alleen aan de overkant…… dat is aan de andere kant van een grasveld….. maar nog eens 2 hoeken om is teveel gevraagd!
  Dus op ons doodlopende stuk, waar iedereen moet draaien (waar weinig ruimte voor is als alle parkeerplaatsen bezet zijn) moeten we het zelf maar uitzoeken…… waar iedereen alleen maar rechtdoor rijdt wordt gestrooid.
  Zoonlief zou komen, maar vanwege de gladheid is hij in Arnhem gebleven……. gelukkig was hij niet zo eigenwijs om het toch te proberen.

  Geliked door 1 persoon

  1. In het westen begon de de sneeuw vroeger.
   Vervelend als een wijk of straat niet bij de strooiroute hoort, je loopt altijd ergens vast. Bij jullie is het een klein stukje begrijp ik, waarom niet een extra rondje met de pekelwagen?

   Like

   1. Geen idee…… met een klein strooiertje kan het wel…. een grote gaat niet lukken, die kan de bocht niet maken. Jaren geleden is de straat gerenoveerd…… de afgeronde hoeken zijn nu haakse hoeken geworden….. dat kon de vuilniswagen niet aan en nu moeten we de bakken op een andere plek zetten (maakt voor mij niet veel uit, maar ik vind het zo stom!
    Aan de overkant is het meestal ook geen grote wagen.

    Like

 2. Ik woon iets ten westen van Parijs. Vorig jaar werd er bij a niet gestrooid omdat het zout in zuid Frankrijk was opgeslagen. De vrachtwagens met zout konden ons niet helpen, het was te glad…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.