Geen nieuws

Hoewel ik af en toe teruggrijp op oude dingetjes leef ik wel degelijk in de tegenwoordige tijd.
Momenteel wat sluimerachtig. Door het besluit een poosje geen nieuws te volgen, althans, geen politiek en dat beslaat zowat alle nieuws, bevind ik me in een vacuum.  Rare gewaarwording, vreemd stil.
Pas op 20 januari gooi ik de luiken open. Om Trumps inauguratie te bekijken. En Obama’s afscheid. De voorspellingen te beluisteren en te lezen van deskundologen die werelds’ ondergang beschrijven dan wel Trumps visie bejubelen.
Ik verheug me er al op; voor een leek op het gebied van politieke manipulaties klinken dergelijke voorbeschouwingen enorm spannend, op het sensationele af.
Dus draai ik me tot die tijd nog eens extra in een fleeceje op de bank met de halve bibliotheek en lees me de tijd door.
Intussen komt hier↓ nog een oudje te staan maar sla het gerust over.Je leert er niets van.
===


Vrekkenpaar op zoek naar een kachel

Het werd koud rond de oude en slechttrekkende haard bij de heer en mevrouw Vrek, ze begrepen dat er iets anders moest komen.
Een forse investering.
Mevrouw V. liep alle kachelwinkels af voor, zoals ze zei, een voordelige aanbieding maar het was nergens goedkoop genoeg.
Ze keek rond naar een tweedehandsje. Ze vond er geen.
Ze begaf zich naar een oud-ijzerhandelaar en vroeg naar oude kachels of haarden. Hij had ze niet.
Op de vuilnisbelt porde ze in grote bergen blikkerend afval en stootte op een oude kookpot.
Die lag er niet voor niets: hij was gedeukt en er zaten gaten in waaruit gewassen groeiden.
Ze peinsde even en nam de pot mee naar de smid, of hij het ding wilde schuren en dichtsolderen? Dan zou zij het schuurpapier betalen, misschien een extraatje voor de soldeertin.
Hm, hij zou het proberen. De smid deed zijn best en het werd een prachtige pot, koperkleurig met blinkende leklapjes.
Het vrekkenpaar was er mee in hun sas en zette hem in de schoorsteen.
Ze maakten er een vuurtje onder met hout uit het park want er was die nacht juist een voordelige storm geweest en gooiden er water in uit de sloot.
Het ding voldeed prima, het werd net zo heet als een kookpot hoorde te zijn en het paar warmde er vergenoegd de vrekkige handen aan.
In het hete water dreef hun wasgoed, voorzien van een likje groene zeep.

19 gedachtes over “Geen nieuws

 1. Waarschijnlijk gingen ze naar de supermarkt om thee en koffie te drinken en allerlei dingen te proeven (en dan meerdere keren voorbij lopen, anders is het geen maagvulling).

  Trump…… tsja…… wat zal ik daar van zeggen…… ik hoop dat hij minder erg is dan hij tot nu toe geweest is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Verstandig je verre van de politiek houden. Het overkomt mij vaak; dan weet ik opeens weer van niets, gewoon door niet opletten.

  Die Vrekjes samen zijn hun tijd misschien wel vooruit. Over een tijd moeten wij wellicht zo leven, omdat er zoveel OP is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mensen neigen vaak naar het overdrijven van gevaren die percentueel en relatief maar klein zijn. Zal binnenkort toch eens een paar blogjes besteden aan de gevaren in het verleden. Zijn we nu vergeten, mar die waren toen ook best heftig. En laten we wel zijn, het dichtst bij een Derde W.O. kwamen we door die ontzettend aardige en door velen zo gemiste President Kennedy!

  Geliked door 1 persoon

  • Inderdaad was het vroeger niet allemaal geweldig, daar moeten we ons ook niet op blindstaren. En ja, de Varkensbaai-affaire had heel anders kunnen aflopen maar, zei wijlen schoonmoeder altijd: ‘Grote honden bieten elkaar niet.’

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.