Tuin(knoei-)werk

hibiscus2

Ge- en verknipte hibiscus. In het voorjaar zal hij weer uitlopen en kan ik hem bijhouden
zonder een hoogwerker te huren.
Intussen staat hij erbij als een bonestaak. Het lijkt me wel wat er een lantaarntje aan te hangen, of een minivuurtorenzwaailicht.
Een grote kerstbal is ook nog een optie.

In het achtertuintje ziet het er beter uit. Mooi bevroren passiflora, jammer dat de witte waas niet te zien is. ’s Morgens vroeg lijken de blaadjes omrand door glittertjes maar dan is de camera-accu weer net leeg of hij zit in de tas die ik niet kan vinden.
Nou ja, zo is hij ook mooi.
Het tuinwerk is voorlopig gedaan. Graag had ik een zwembad uitgegraven en van het zand een klein alpje gebouwd. Skibaantje voor de buurkatten en extra schuilhut voor de muizen,  koek-en-brokkie erbij.
Maar de grond is bevroren.

12 gedachten over “Tuin(knoei-)werk

  1. Ah…. wat een zielig stammetje zo…… doe er lichtjes omheen en een rood lint.
    De vorst maakt zelfs een oerwoudtuin prachtig (mijn tuintje dus), prachtig bevroren kunstwerken. ’s Morgens vind ik het zo mooi buiten als ik de gordijnen open doe….. de witte weilanden, overal die witte glinstering!
    Kan je er geen kunstijsbaan van maken…… kan je ook je koek-en-brokkie verkopen (is dat Zaans of Brabants? Ik ken alleen koek-en-zopie 😀 ) …… verdien je ook nog wat…. natuurlijk ook entree heffen…. maar niet teveel, het moet leuk blijven

    Geliked door 1 persoon

  2. Jeetje Bertie, wat heb jij die hibiscus mishandeld. Hij staat er gigantisch voor gek, de zielepiet. Zelfs als je hem versiert, blijft het een stijve hark. Misschien kunstmatige zijtakken aanmaken. Heb je geen afgedankte plastic kunstkerstboom? Tja…

    Geliked door 1 persoon

    1. Snoeien is bloeien, haha.
      Je snapt dat dit niet de bedoeling was, maar ik was zo blij met behulpzame buurman dat ik niets heb willen zeggen. Bovendien wat zou het geholpen hebben?

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.