15 gedachten over “Ver-Bijster-end

   1. Moeten ze maar eens gaan praten met de generatie van mijn moeder die nog zoveel kindersterfte hebben meegemaakt… mijn moeder die bijna 94 is en als kind haar enige broertje verloor aan een kinderziekte die nu makkelijk te voorkomen en/of te behandelen is … Haar ouders die zo ontroostbaar waren… Vreselijk. Gevaarlijke propaganda is dit.

    Geliked door 1 persoon

 1. zulke uitlatingen krijgen we hier ook van uit de alternatieve geneeskunde hoek. Alle inentingen zijn slecht en de natuur zorgt er wel voor dat je geneest en sterker wordt. Dus gaan we weer naar het recht van de sterkste. Zolang hun eigen kinderen maar er maar niet aan doodgaan zou ik maar zeggen.

  Geliked door 2 people

 2. Ik sluit zeker niet uit dat de mogelijkheid bestaat dat er negatieve ervaringen met inentingen zijn, maar dat zijn dan (waarschijnlijk) uitzonderingen. Het risico op grote problemen op een ernstige ziekte is zonder vaccinatie wel groot, vooral als veel kinderen geen vaccinatie gehad hebben, want dan verspreid zo’n ziekte zich snel. Ik ken iemand die het weigert, maar die is het echt allemaal uit gaan pluizen en dan is het een bewuste keuze….. niet napraten wat de buurvrouw zegt (wat in gevallen wel zo is). Gelukkig wonen ze in een gebied waar de meeste kinderen wel inge├źnt worden…. en eigenlijk beschermen die daardoor zijn kind ook.
  De BMR-prik vind ik al iets minder belangrijk…… natuurlijk kan je van die ziektes ook nare problemen krijgen/overhouden, maar dat kwam eigenlijk al niet heel vaak voor, dus ik kan mij voorstellen dat dat een twijfelgeval kan zijn. Ik heb mijn kind wel tegen alles in laten enten…. ik zag en zie nog steeds meer voordelen dan nadelen.
  Natuurlijk zullen niet alle nadelen bekend zijn…… als een kind na jaren problemen met de gezondheid krijgt zal dat niet snel aan de prik toegeschreven worden….. andersom, als een kind snel erna ziek wordt zullen vooral de ouders als snel de vaccinatie de schuld geven…. mensen moeten zich niet te snel laten opjutten door anderen, maar op zoek gaan naar goede informatie en dan pas besluiten!

  Like

 3. Godsbezwaren om een kind niet te laten inenten vind ik echt te erg voor woorden. Mensen flirten idd met de dood van hun eigen kind. De dood ja, want aan sommige van vroeger bekende ziekten ging te gewoon dood. Dat doe je een kind aan wat je niet laat inenten. Als je later, al dan niet volwassen van lijf en geest, besluit om bijvoorbeeld niet meer een antistof voor zoiets te laten inspuiten moet je dat zelf weten. IK doe nooit mee aan de anti-griepinjecties. Maar dat is mijn eigen keuze. Met kinderen was ik een stuk voorzichtiger…

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.