November-decemberdagen


Nog bijna vijf weken tot de kortste dag, daar leef ik naar toe. Sterker, ik omarm kerstmis alleen al voor het idee: donkerder kan niet.
Daarna leef ik op.
Kalender en klok in de gaten houden (alweer een minuut daglicht gewonnen), naar maan en  lucht kijken, heldere hemel afdwingen, en dan is het eindelijk februari en zit je met daglicht aan de vijf-uur-koffie.  Halleluja.
Sneeuwen en vriezen? Geen probleem, het is licht.
De donkerte van december is een verschrikking, in huis tenminste.  Vanaf pakweg 16 uur ’s middags tot ’s morgens  8 uur zonder daglicht te moeten leven vind ik moeilijk.
Ik droom soms van een grot als van beren, zou dat iets zijn?
Winterslapen. Tot de voorjaarszon me wekt.
Het einde.

14 gedachtes over “November-decemberdagen

  1. Ik vind het donkere ook wel iets gezelligs hebben, heeft misschien ook met al die feestdagen in december te maken en ik vind het gezellig om kaarsjes aan te doen….. toch vind ik het eind december wel weer genoeg en als dan de saaie januari maand komt wordt het langzaamaan weer langer licht……. als dan de zomertijd begint gaat het ineens heel snel…… heerlijk……. hoogzomer gaat het alweer terug…. dat vind ik dan wel jammer, maar ach, dan haal ik de kaarsjes wel weer tevoorschijn en dankzij de zomertijd blijft het toch nog wel redelijk lang licht. En dan de winter weer…… dat vind ik dan ook weer leuk, het donkere hoort erbij,,,,,, tot eind december….. enz. …. zo is er steeds iets om naar uit te kijken 😀 Ik zou niet graag willen dat het het hele jaar door op dezelfde tijd licht werd en weer donker…. zo saai…. ik hou van de wisselingen, ook al duurt het donker mij ook wel eens net iets te lang.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.