bijbel

De meligheid is over, nu weer serieus.


Bijvoorbeeld over het openen van Jezus’ graf. Ze denken toch niet een stukje van hem te vinden na zijn hemelvaart? Maar goed, archeologisch en historisch is het wèl interessant, misschien zelfs van groot belang.
Het graf is eerder bezocht in1555 en een paar eeuwen daarvoor, wie weet komen er nieuwe wetenswaardigheden aan het licht. Of Jezus nu echt bestaan heeft, of vindt men sporen van  goddelijk dna al kan daarmee niets geverifieerd worden. Het zou volhardende gelovigen  een enorme impuls geven.
Wat er waar is van zijn opstanding weet niemand behalve degene die het gezien heeft, Maria Magdalena. Een mager bewijs maar kennelijk voldoende.
Over de vraag waarom zoveel mensen een religie nodig hebben, een soort verdieping in hun denken, ga ik niet in. Daar wijdde ik in een vorig weblog een lange log aan en werd er niets wijzer van. De lezers trouwens ook niet.
Geloof is een wonderlijk iets, op zich al bijna een teken van hogerhand.
Voer voor psychologen?
==
Deze↓ linken geven meer  informatie.
bijbelseplaatsen.nl/plaatsen/
scientias
==

3 gedachten over “De meligheid is over, nu weer serieus.

 1. Ik ben benieuwd wat ze vinden. Als ze iets vinden kunnen ze meestal wel bij benadering zeggen hoe oud het is, maar op zich is dat geen bewijs. Er zijn wel meer aanwijzingen dat Jezus bestaan heeft, maar dat betekent nog niet dat alles wat in de bijbel staat klopt. Bovendien is die ook maar door mensen geschreven en die gingen uit van de normen en waarden van die tijd, dus sommige geboden en verboden zouden best aan deze tijd aangepast kunnen worden. Komt nog bij dat wij een vertaling hebben en daar is ook wel eens iets bij misgegaan…… woorden die ze niet kenden kregen een betekenis waarvan ze vermoedden dat het zoiets was.
  Ik denk dat mensen heel veel steun aan het geloof kunnen hebben, maar dan moet het geloof wel rotsvast zijn. Als mensen door hun geloof minder moeite met tegenslag hebben dan is het nuttig. Welk geloof iemand aanhangt is verder niet belangrijk, zolang het maar niet extreem is en anderen niet benadeeld op welke manier dan ook.

  Like

  1. Inderdaad, dat ook nog!
   Ik ben zelf van huis uit Hervormd, niet fanatiek…. ik doe er niet veel mee, maar merk dat ik het ook niet echt los kan laten….. ik vind mijzelf niet echt gelovig, maar ik ben toch ook niet ongelovig…… ik denk dat in tijd van nood veel mensen toch weer gaan bidden…. je weet maar nooit, misschien helpt het en dat mensen daarna dan of dichter bij het geloof komen of het juist helemaal los laten.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.