reclames

Reclame


Google wijst me af en toe op Google plus en Pinterest, loopt zeker in elkaar over? Verder krijg ik geen reclame binnen dankzij adBlock. Wel op het tabletje maar dat is minimaal en hopelijk blijft dat zo.
Daar staat tegenover dat ik op sites terechtkom die me verzoeken adBlock uit te zetten. Nou ja, verzoeken, soms is het bijna een bevel: wij zien dat U adBlock heeft, schakel uit als u ... het wee-je-gebeente ontbreekt nog.☻ Je begrijpt dat ik deze sites links laat liggen.
Een paar jaar geleden stopte ik met facebook, nog vrij lang kwam de melding dat ik zó weer beginnen kon, zonder problemen. Jaja, je privacy wordt nog lang bewaard.
Er gaat veel geld om in reclame en social media. Vandaar dat het geschooi zo graaierig overkomt.
Onsympathiek ook.
Een kennis is enthousiast vlogger en probeert mij er ook voor te interesseren, hij vindt ‘gewone’ bloggers niks en Bertjens ook niet want ‘zonder filmpjes is er niet veel an.’
Met deze persoonlijke reclame kan ik wel  leven.

10 gedachten over “Reclame

 1. Zelf gebruik ik uBlock, die geen afspraken heeft met reclamemakers zoals adBlock. Daarin kan ik ook aangeven dat die berichten als ‘Wij zien..’ niet meer getoond worden. Wat mij beterft moeten winkels of dergelijke die reclames laten zien blij zjn dat ik dat onderdruk, want doorgaans werken hun reclames contraproductief door een hoge mate van irritantheid. Ofewel hoe meer irritatie des te minder koop ik bij zo’n zaak. Vlogs vind ik doorgaans ook irrirtant en bekijk ik dus vrijwel niet.

  Geliked door 1 persoon

   1. Die irritatie heb ik nog meer bij radioreclames. Makers en opdrachtgevers lijken te denken dat er extra hard geschreeuwd moet worden om beeld te vervangen, er zijn winkels die ik meed om die reden.
    Ik weet dat uBlock (schreef ik dus fout) er is maar ben tevreden met Ad.
    Het Lubachfilmpje zag ik niet omdat ik niet naar Lubch kijk.

    Like

 2. Zelf heb ik niet zoveel moeite met reclame tenzij het irritant is. Ja hebt op Bertjens ook reclame en een tijdje terug schrok ik mij drie slagen in het rond omdat het een filmpje met geluid was….. heel irritant omdat ik naar iets luisterde op tv en de reclame het overstemde…. gelukkig was het maar even. Ook irritant vind ik reclames die als pop-up over de tekst komen die ik aan het lezen ben…. dat heb ik hier gelukkig nog niet gehad! Soms is dan ook het kruisje om het weg te klikken niet te vinden….. dan besluit ik ook om daar nooit iets te kopen. Maar gewoon reclame die ergens boven of naast staat….. geen probleem, zo zie ik nog eens wat er te koop is. Ook is opvallend dat de cookies goed werken….. als ik bijv. bij BonPrix naar een badpak kijk dan krijg ik tussendoor en opzij allemaal badpakaanbiedingen van dezelfde firma, vooral bij Facebook. Niet erg….. soms twijfel ik nog wat ik kopen wil en zo kan ik het snel weer terug vinden 😀 Ik koop alleen als ik het zelf wil, niet omdat ze aandringen, integendeel zelfs.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zelf krijg ik die reclames niet en ben er blij om. Ik herinner me dat ik er bij Hyves mee overvoerd werd, je kon geen onderwerp aanroeren of er kwamen passende advertenties op. Je durfde amper over de dood te schrijven ☻

   Like

 3. Wat dat betreft wordt je overvoerd door reclame, internet, radio en tv.
  De laatste kijk ik nog weinig, en voor internet zijn er oplossingen.
  Mooi toch. Hans

  Like

 4. Reclame achtervolgt je op het net. Alles wat je doet op dat www is of wordt geregistreerd. Niet door de CIA, maar door cookies en ander digitaal tuig…:) Zo ben je dus ook vindbaar voor Google. Bepaalde Tagwoorden helpen anderen om te zien wat jij als Bertie zoal deed of doet. Bij sommige sites of social media kun je alle reclame blokkeren. Ik heb er bij Facebook weinig last van. Maar het verdienmodel van gratis media moet ergens vandaan komen uiteraard….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.