Gen-techniek

Het is geen nieuwe wetenschap, wel een om over na te denken.
In een paar  artikelen lees je over crispr-cas, naar het schijnt een makkelijke methode.
wat-is-crisprcas
Intrigerend.
Het lijkt me enig om zelf je gezin te modelleren. Van alle kleuren één bijvoorbeeld. Of een kindje met dik haar waar je je met een stijltang op  kunt uitleven. Een  die meteen kan praten bij de geboorte; stel je voor, kwebbelend de baarmoeder uitkomen, oergezellig.
Nog beter,  als ik het over mocht doen zou ik voor alle kinderen een speciale eigenschap in laten bouwen.
De een krijgt een lekker-kokengen, de ander een huishoudgen, de volgende een klusgen, daarna een met een tuiniersgen, ik zou er wel twintig kunnen bedenken.
Andersom hadden zij waarschijnlijk een moeder gewenst die al deze eigenschappen in zichzelf vertegenwoordigde, zonder gengezeur.
Nu ik daarover nadenk….. ehm… nee, laten we dan maar zijn wie we zijn en de goede kanten een beetje oppoetsen.
Of een babypop uitzoeken.

Advertenties

4 gedachtes over “Gen-techniek

  1. Leuk om zelf samen te stellen, maar ik ben bang dat de verwachtingen dan veel te hoog worden en dat kan achteraf wel eens tegenvallen.
    Prima om bij ziektes op die manier ervoor te zorgen dat de kinderen die ziekte niet krijgen, maar hopelijk blijft het beperkt tot dergelijke gevallen en willen we geen superras gaan kweken.

    Like

  2. Wij zijn op dat punt natuurlijk erg terughoudend. Hypermodern aan de ene kant, maar afwachtend afhankelijk aan de andere. Waarom niet sturen wat je wilt. Leuke kinderen, sterke kinderen, blonde of donkere, niet zo gevoelige of juist sportieve. IK weert het wel, het loopt allemaal op het randje. Maar nog steeds is het mensenkind een zwaktebod. Het kan in feite niks tot het een jaar of 1,5-2 is. Misschien is een pratende baby wel aardiger. Heb je niet zo’n last van al dat gehuil dat hen nu zo kenmerkt….. En trouwens, pratende planten, ook wel handig…kunnen ze zelf om water vragen als dat nodig is….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s