De druiven zijn zoet

In plaats van merels hebben deze keer  kauwen de overhand in de druivenklimop. Wat zijn die brutaal, geen wonder dat de kraaienfamilies een slechte naam hebben.  Ze stelen als raven.
Nu zie ik ook dat ze hun zoet-naam  overduidelijk verdienen; als verslaafden duiken ze het groen in, je zou zweren dat je ze hoorde smakken. Daarbij zijn ze slim, alert en snel. Terwijl ze als een prof-dievenbende  tekeer gaan houden ze  intussen deuren en ramen scherp in de gaten;  een zacht zuchtje mijnerzijds en ze zitten al op het volgende dak met achterlating van  aangevreten druiventrossen en rode vlekken op de stoep. Denk niet dat ze die laten liggen, na mijn verdwijning pikken ze de resten weer op en gaan verder met het zich ongans vreten.

Het is maar goed dat ze alles op hebben voor het fruit overrijp is en gaat gisten, ze zouden in dit tempo stomdronken worden.
Dan waren de druiven zuur.

 

14 gedachten over “De druiven zijn zoet

 1. Goed verhaal! Ik hoor ze ook smakken. Een dievenbende.

  Bij ons waren het de spreeuwen. Ze gingen met zijn allen op het net rond de kersenboom zitten, waardoor dat een beetje doorzakte en iedereen zijn portie binnen kon halen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier zijn erg veel kauwen, jammer dat ze de kleine vogels verjagen, maar het zijn wel leuke beesten. Zo slim! Bij het winkelcentrum zitten er ook veel, een paar jaar geleden was het erger, ik denk dat er toen iets aan gedaan is, want eigenlijk zorgden ze wel voor overlast. Geen fietstas was veilig, ze trokken gewoon de klep omhoog (wat een samenwerking, prachtig om te zien) en doken er met z’n allen in….. vooral op brood hadden ze het voorzien, de verpakking hadden ze snel stuk, zelfs de voorgebakken broodjes moesten er aan geloven. En zo’n 20 kauwen op een fiets is voor sommige mensen toch wel beangstigend. De supermarkt verkocht in de winter vogelvoer, leuk opgemaakt in kransen e,d,…… dat stond buiten…… en heel stiekem, achterin, woonde een kauw zich in luilekkerland….. steeds oplettend met zijn kraaloogjes… kwam er iemand aan dat bleef hij heel stil zitten. Ik had een pindaslinger in een net hangen tussen twee bomen….. vol met kauwen en na een tijdje waren bovenin alleen nog lege doppen….. de kauwen gingen trappelen…. allemaal in dezelfde richting…. net zo lang tot een nieuw stuk bovenaan kwam met nog volle doppen. Ik heb er met verbazing naar zitten kijken.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat deden we één keer. Je had de zielige ellende moeten zien van een merel die er verstrikt in raakte. Iemand heeft hem helemaal losgeknipt, hij vloog weg terwijl er nog touwtjes uit zijn veren staken.
   Lqaat ze de boel maar opeten, er zijn genoeg druiven.

   Like

 3. In de loop van de middag breekt bij mij in de bomen een heftig snerpend concert aan.
  Kraaien zijn het volgens mij, krassend en gillend treffen ze elkaar en schijnen het best gezellig te vinden.
  Ik hoor liever de merels en zie liever de Vlaamsche Gaai, helemaal verdwenen hier jammer.

  Geliked door 1 persoon

  • Er zitten nog een paar maaltjes aan. Oude opnames waarop volle trossen te zien zijn ben ik kwijt, snik.
   Het groen van druivenklimop geeft inderdaad een mooi resultaat; op de foto zie je twee verschillende druivenrassen die in elkaar groeien, geeft een royaal effect.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.