boek

Joe Speedboot


Voor de vierde of vijfde keer ben ik begonnen aan Joe Speedboot van Tommy Wieringa en ben van plan het nu helemaal uit te lezen.
Het gaat me moeite kosten maar het moet, misschien zie ik na tien jaar eindelijk het licht. Tot nog toe twijfel ik daar aan. Bijna op de helft zijnde is me opnieuw hetzelfde gevoel bekropen als bij het lezen van zijn columns in De Gelderlander (die ik las tot begin dit jaar): hij boeit me niet.
De personages op zich herken ik, stuk voor stuk zijn ze levensecht. Toch komen ze als geheel niet goed over, op de een of andere manier passen ze niet; behalve hoofdpersoon Fransje  komen ze niet uit de verf. Blijkbaar zie ik iets over het hoofd.
Een lange recensie is hier niet aan de orde,  ik ben geen literaire deskundige.
Tommy Wieringa is een goed auteur maar hij ligt me niet. Daar houd ik het op

13 gedachten over “Joe Speedboot

 1. Zijn stem heb ik nog niet gehoord. Bijna Russisch, dat moet haast zeker een diepe stem zijn. Zijn columns spraken me niet altijd aan. Het boek ‘Dit zijn de namen’ vond ik erg mooi tot het laatste gedeelte, daar doofde het langzaam uit.
  Kwestie van smaak. ik zweer bij Zwagermans, bijvoorbeeld.

  Like

 2. Ik heb het lang geleden gelezen en vond het geweldig (zoon M. ook) maar ik weet niet meer waarover het ging en heel toevallig was ik juist van plan het te gaan herlezen.
  Maar natuurlijk kan de ene schrijver/ster je liggen en de andere niet. Zoon M. en ik hebben daar vaak hele discussies over.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee, of een schrijver je ligt of niet kun je niet dwingen. Zo ben ik herhaalde malen in The Hobbit begonnen. Krijg het niet voor elkaar dat te lezen 🙂 Lees gewoon lekker wat je aanspreekt en wat goed voelt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.