Stilzitten

Kom, dacht ik, wederom na de lunch, laat ik eens een middagje niet bewegen, dat schijnt met deze warmte gezonder te zijn voor hart, bloedvaten, hersenen, loopneuzen en kunstgebit en nog veel meer.
Vroeger was ik daar erg goed in, in stilzitten; menigmaal dacht de visite dat ik een setje vormde met het Mariabeeld terwijl ik alleen maar Arendsoog zat te lezen.
Nu heb ik geen Mariabeeld, ook geen Arendsoog trouwens. Het enige aanwezige beeld is een zilverkleurige bolle boeddha, probeer daar maar eens mee samen te gaan. Je zou denken dat hij mijn kleine broertje was.
Niettemin ondernam ik een poging,  ik geloofde er in.
Het viel niet mee.
Het geloof  zat te diep,  ik zat stil tot ik verstijfd was en een therapeut moest roepen om benen, rug en de rest recht te trekken.  Het hielp ook niet tegen de hitte, de tropen bleven gewoon hangen.
Ik kan het niet aanbevelen, dit advies en het geloof nog minder.
Morgen spring ik weer op de fiets.  Nou ja, springen…

19 gedachten over “Stilzitten

  1. Hahaha, mooi verhaal!
    Één met een mariabeeld…. ik zie het voor mij….. de bolle boeddha vind ik trouwens leuker dan de dunne variant.
    De hitte gaat niet weg van stilzitten.,,,, heb je een lekker koel plekje gevonden dan zou ik daar lekker gaan zitten lezen, maar die plekjes zijn zeldzaam. Fietsen is denk ik een goede manier van bewegen als het warm is…. en zwemmen natuurlijk.
    Arendsoog…. mijn broer had ze allemaal, ik denk dat ik ze ook allemaal gelezen heb! Heerlijke boeken!

    Geliked door 1 persoon

      1. Ik vond die boeken geweldig!
        Stilzitten is niet goed, veel doen ook niet….vooral niet in de zon…. we moeten de middenweg zoeken. Morgen iets koeler….. maar het oosten waarschijnlijk maar nauwelijks en hier wat meer

        Geliked door 1 persoon

  2. Sparen voor een grote koelkast, op zijn achterkant leggen, 25 cm water erin, stekker in het stopcontact, kussentje, wat eten en drinken er bij, er in gaan liggen et voila je hebt het coolste bedje van de buurt … 😉
    (wel mondje dicht houden anders willen ze allemaal bij je liggen…)

    Geliked door 1 persoon

      1. Dat is dan echt toevallig en dat meen ik oprecht!
        Jouw blog kende ik niet, ben er op terechtgekomen nadat ik een like-je van je had gekregen bij HRW en ik nieuwsgierig was naar jouw blog. Heb alleen wat logjes van de laatste 2 pagina’s gelezen. Overigens beschuldigde Apie me ook al eens als zou ik iets van Drasties hebben geplagieerd, ik kan je vertellen dat ook die beschuldiging onterecht was… Maar ik onthou me wel van commentaar verder want ik heb gewoon geen zin in me steeds te moeten verdedigen tegen imho onterechte beschuldigingen.
        Evengoed een mooi weekend gewenst hoor en snorkel mee als je gaat schaatsen 😉

        Geliked door 1 persoon

    1. O zalig. Maar ik gebruik ze liever niet. Het valt zo tegen wanneer je er even uit moet, het voelt dan veel warmer dan het in feite is Mijn man gebruikte ze wel, zelfs op het nachtkastje stond er een.

      Geliked door 1 persoon

  3. stilzitten associeer ik onmiddellijk met school en dus naar en akelig. dat zou ik zeker niet proberen Bertie. Gewoon niet aan de warmte denken, dat is de truc. In zuidelijker landen is het altijd warm eb dat vindt iedereen ook gewoon. Alleen een siësta houden ’s middags.

    Geliked door 1 persoon

    1. Dat is het beste. Het zal wel moeten want het blijft hier warm, morgen ook weer. Het went, moet ik zeggen.
      Dat stilzitten op school, met de armen over elkaar. Vreselijk, je ging vanzelf friemelen.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.