Geen categorie·katten

Kat. Eigenaar.

Sinds kort komt er een vreemde kat achterom, halverwege de avond en ver van de achterdeur waar ik zelf zit. Een mooie glanzende zwartrug met witte bef en voetjes, zo’n beetje de standaardkat.  Geduldig probeer ik hem te lokken met stukjes kaas of wat dan ook.  Het gaat moeizaam, hij is nu zo ver dat hij niet meer wegrent als ik hem roep.
Dit voorzichtige contact schonk hem voldoende eigendomsrecht. Een vermakelijk gevolg hiervan zag ik vanavond.
Hij zat halverwege de stoep; met wiebelende oren hield hij alles in de gaten. Opeens zat hij onbeweeglijk, starend  naar een zwarte kat die onnozel aan kwam kuieren maar stokstijf stil bleef staan bij het zien van ‘mijn’ kat wiens aanblik hem zowat deed bevriezen.
Langzaam, heel langzaam deed hij een paar passen achteruit, nog meer passen, draaide zich traag om met een houding van ‘je denkt toch niet dat ik bang ben‘ en liep, ogenschijnlijk op zijn gemak, naar de poort waar hij de laatste  meter overbrugde met een snelsprong en er onderdoor rende. De zwartrug vloog er achter aan.
Ik genoot.
Een van de betere voorstellingen.

17 gedachten over “Kat. Eigenaar.

  1. Merci maar dat was een andere, van vorig jaar. In een vergelijkbare situatie. Katten maken overal een show van, deze van de foto liep langzaam over het dak naar de druiven en probeerde zo weg te komen.

   Like

 1. Onze tuin is vaak het terrein van dit soort voorstellingen. En dan zitten onze eigen poezen op hun uitkijkposten voor het raam en bemoeien zich er mee als toeschouwers tijdens een cabaretvoorstelling. Het eigendomsrecht komt vaak om de hoek in relatie tot de uitleg….:)

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat me altijd opvalt is het weinige geluid van katten, ook bij jonkies die spelen. Je hoort het gespin of kwaadheid, het rennen (soms), maar vergeleken met honden is het peanuts. Honden zijn nadrukkelijk aanwezig. Niettemin prefereer ik een kat al waren onze honden ook lief.

   Like

  1. Joh, katten zijn nuttig. Eén seizoen zonder buurtkat en er verschenen muizen in huis, hadden merels alle kersen en druiven opgevroten. Het is inderdaad jammer dat ze het verschil tussen muizen en vogels niet (willen) zien maar het is het een of het ander. Zeg ik als ex-baasje dan.
   ps
   houd ze weg door kortgeknipte doornige takken door de grond te harken, gooi met emmers water, zet de tuinslang erop, strooi peper. Uitschelden helpt niet ☻☻

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.