muggen

Muggen


Ze zijn elke zomer een probleem. Zelf heb ik er geen last van en nu ik weet dat je een muggensteek te lijf moet gaan met een varenblad waardoor bult en jeuk verdwijnen neem ik ze nog minder serieus. Er staan genoeg varens in de tuin, wat kan mij nog gebeuren?

Hadden we dit maar eerder geweten, wijlen echtgenoot was een modelslachtoffer. Ze wachtten hem op; ik weet wel dat ze op geur afkomen maar het leek hem of ze in in hinderlagen zaten; onder bed, achter gordijnen,  alle duistere spelonken werden benut door muggenvolkjes die stiekem uitkeken naar P. Likkebaardend,  je reinste minidraculaatjes.
Met de kennis van nu zou ik het bed beleggen met varens dan wel een kermisbed opmaken in de achtertuin. Wat een genot zou dat geweest zijn, het woord alleen al.
‘Gaap, ik duik vast in de varens.’.
‘Hmmm, er gaat niets boven verschoonde varens.’
Alleen ruzie zouden we moeten vermijden.
Zou doodjammer zijn te horen:
‘Dag schat, varen wel.’

25 gedachten over “Muggen

 1. Echt waar? Een varenblad? Dat is het proberen waard! Ik ben ook iemand waar ze op zitten te wachten! Heel aantrekkelijk voor muggen.

  Like

  1. Of het waar is weet ik niet, ik las het in de Maxtvgids. Letterlijk:
   “Pak een varenblad, wrijf het fijn, en wrijf daarmee de muggenbult in” en “Je kunt ook de bladeren afritsen en daar een kussensloop mee vullen. Je wordt dan niet meer geplaagd door muggen.”
   Manlief zou dit gedaan hebben, hij probeerde alles uit tegen die kl… beesten.

   Like

   1. Het is zeker het proberen waard…… de laatste dagen heb ik niet veel last, ik heb de muggen blijkbaar buiten weten te houden, maar ik hou dit zeker in gedachten.

    Geliked door 1 persoon

 2. Muggen en citroenplanten gaan ook niet samen, ja sommige zijn een geliefd onderwerp voor de muggen.
  Nu ik zo een kijk op mijn lichaam zie ik ook rode bultjes. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben getrouwd met een lopende muggenafleidster. Als er een mug is vliegt die mij voorbij en stort zich op haar. Zoet bloed of zo. Niet dat ze mij niet weten te vinden hoor, af en toe nemen ze genoegen met horkenbloed. Maar meestal niet. En dat slaapt wel zo prettig…

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij mij is iets veranderd. Sinds een paar jaar ben ik ook een lekkernij voor ze. Het hele huis gebarricadeerd met horren en toch glipt er nog wel eens één naar binnen. zzzzzzz…..zzzzzzz….vannacht nog. Varens, waar vind ik ze?

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat mij al jaren helpt is een klamboe. (Niet een van je ledematen tegenaan leggen want die stinkerds steken erdoorheen.)
  Over stinkerds gesproken: sinds ik een aantal jaren geleden las dat vitamine B1 (Thiamine) dé oplossing is, ben ik mugbeetvrij. Te koop bij de apotheek voor weinig geld.
  Nou kwamen ze toch liever op mijn zoetbloedige schat af, omdat ik vaak vit.b complex gebruik en hij niet. Goed zo.
  Ze ruiken dat. Pure vit B1 stinkt een beetje maar niet echt héél erg onaangenaam. Beetje naar eten. Mijn keukenkastje riekt ernaar. Misschien dat een geopend potje genoeg is om die krengen weg te houden. Maar het slikken ervan is nog gezond ook, en helemaal voor liefhebbers van alcohol. Alcohol wordt sneller afgebroken door B1.
  Geen dank 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. En klamboe is wel goed maar het lijkt me omslachtig, je moet hem eerst aanbrengen.Timmeren? Boren?
   Man loste het op door zich in een laken te rollen. Toen zoemden ze rondom zijn oren en werd hij gek. Ik smeerde hem in met citronella, dat hielp enigszins.
   Vitamine B ken ik van een vroegere kennis, hij slikte het na stevige feestavondjes maar beweerde dat het hielp om niet verkouden te worden 😉 Misschien is het waar.
   Zo bezien is het net Haarlemmer Olie.

   Like

 6. Er zijn verschillende uitvoeringen van klamboe. Die van ons hang je aan één haakje in het plafond op. Er zit bovenin een hoepel, of houten spaken, die het uiteen houdt. Verder lachen jullie allebei om het gezoem en zingen samen: pak me dan als je kan je kan je kan me toch niet krijgen! 🙂
  Dat van die verkoudheid geloof ik niet, ben het al vele malen geweest ondanks B.

  Geliked door 1 persoon

   1. Kennen in elk geval. De klamboeloze, vitamine B1-loze slachtoffers putten ze eerst uit door ze op muggenjacht te laten gaan, tot die erbij neervallen. Da’s lachen. Zie het voor je. In adamskostuum springen ze in het rond om ze te raken. Dan stilte want niets meer te zien. Vervolgens gaan ze de slachtoffers wakkerhouden. Af en toe effe langs de oren zoemen. Leuk! Gek wordt men ervan en geven uiteindelijk op want morgen werken. Zodra na verloop van lange tijd de bloedoffers totaal buiten westen zijn, slaan ze toe en doen ze zich te goed. Als dat geen leedvermaak is…

    Like

    1. Hahaha, fantast.
     Dit doet me denken aan een stukje in een Duitse krant; een mug schreef op dezelfde manier over zijn nachtelijk avonturen. “Mann, bin ich stechgeil..” 😈

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.