Vierdaagse

Vierdaagse


Geen kletspraat deze keer, voor degenen die er aan meedoen heb ik respect.
Niks talent voor profsport met  trainingsfaciliteiten, geen andere verdiensten dan een kruisje en het voldane gevoel: ik heb het hem (weer) gelapt.
In Cuijk zagen we elk jaar verschillende mensen doorkomen die eigenlijk òp waren maar door muziek en applaus voldoende heropbloeiden  om rechtop verder te marcheren.
De ponton over voor de laatste etappe, Mook, Molenhoek, Malden, Nijmegen. Dat besef deed wonderen.
Voor een bosje gladiolen en een paar uur bewondering.
Het zal iets doen voor iemands zelfrespect. Kan niet anders.

14 gedachten over “Vierdaagse

 1. Je mag begrijpen dat ik net als Fialas een zogenaamde eenganger ben. Een stukkie met iemand oplopen en een praatje maken is prima, maar niet de hele dag en op een afgesproken tijd. Ik loop dus gewoon een aantal keren per week een kilometer of 5 door de stad en/of parken en combineer dat vaak met afval wegbrengen, boodschappen doen en in de bieb de krant lezen. En als ik geen zin heb of het weer staat me niet aan, dan doe ik het een dag later. Ik hoef daar met niemand over in discussie en krijg dus nooit tegenwerpingen dat de ander wel wil of op tijden die mij niet schikken. Gelukkig staat er ook niemand langs de kant om me aan te moedigen. Alleen die gedachte zou me al in huis houden.

  Los daarvan vind ik bewegen prima, maar ben ik niet erg prestatiegericht. Als een ander dat wel is dan zit ik daar ook niet mee. En ik zou ook wel even langs de kant staan om een kwartiertje te zwaaien. Maar echt respect voor een stuk lopen (met wat voor snelheid dan ook) is me nu net weer een stap te ver. 😉

  Like

 2. Of ze zich makkelijk mengen tussen andere wandelaars of niet, ik blijf ze bewonderen.
  Er lopen ook alleengaanden tussen, je herkent ze meteen: ze sluiten zich niet bij groepen aan en ontwijken oogcontact. Ook zij krijgen applaus, kennelijk wordt het gewaardeerd dat ze voor zichzelf lopen.
  Het is niet verkeerd als mensen met elkaar optrekken om samen te genieten van een inspanning als deze en blij te zijn met de aandacht. Dat wij dat niet willen is een andere zaak, zelf ga ik daar niet groos op

  Like

 3. Het lijkt mij geweldig om mee te doen….. ik red het niet, ik heb mijn handen/voeten al vol aan de 5 kilometer van de avondvierdaagse, maar als ik kans maakte het te redden dan schreef ik mij denk ik in…. het lijkt mij geweldig, die sfeer, die saamhorigheid…. de vrolijkheid, het elkaar steunen, de mensen langs de kant en de voldoening als het gelukt is…… geweldig. Ik heb diep respect voor de mensen die het doen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.