Trek in een boutje?

Kookboek 1934 geeft een paar adviezen.
Tijdens het opvolgen hiervan kun je je reeds verlekkeren op het komende feestmaal.  Toenmalige koks en kokkinnen liep waarschijnlijk het water al in de mond, hedendaagse koks misschien ook.
Of hadden en hebben ze hulpjes/assistenten voor de voorbereidingen?
Hoe dan ook, zelf zou ik na zoveel werk geen zin meer hebben om nog te koken maar misschien voelt iemand anders zich geroepen.
Geef mij maar een goede slager.

 

 

 

 

 

 

 

 

13 gedachten over “Trek in een boutje?

  1. Ik herinner mij onze buurman.
    Jagen gaf hem een kleine bijverdienste.
    Of was het stropen?

    Ons vetgemeste konijn werd bij hen ingeleverd.
    Daags daarna aten wij konijn.
    Waarbij mij moeder vertelde dat het een ander konijn was dat op ons bord lag.

    Een gedeelte van de slacht heb ik mogen bijwonen.

    Een bevriende boer liet een paar kippen op zijn erf rondlopen.
    Daar aten wij met smaak van mee.
    De doorlopende kippen zonder kop gaven altijd veel hilariteit.

    Nu ga ik dierloos door het leven.

    Zonnige groet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo ging het bij ons ook; mijn vader kon het niet aan, de eigen dieren te slachten. Vroeger hakte hij kippen de kop af en gooide ze omhoog zodat wij dachten dat ze nog leefden. Ook dat deed hij niet meer.
    Mensen waren toen weliswaar hard maar ook reëeler, ze accepteerden dat er geslacht moest worden. Dat zou nu niet meer kunnen met onze overconsumptie. We zouden er dagwerk aan hebben ☻

    Geliked door 1 persoon

  3. Vreemd eigenlijk, ik herinner mij dat we in de jaren vijftig met de kerst wel eens konijn aten. Van de poelier. Dat was best duur eten eigenlijk. Vond er nooit zoveel aan, kwam wellicht ook door de vorm van het dier of zo. We aten wel meer dingen die ik nu nooit meer op tafel zie komen. Gestoofde aal bijvoorbeeld. Na alle onderzoek rond dat beest haal ik het niet meer in de bol om dat ooit nog te eten. Maar wisten we veel indertijd…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.