Kookboek 1934 geeft een paar adviezen.
Tijdens het opvolgen hiervan kun je je reeds verlekkeren op het komende feestmaal. Toenmalige koks en kokkinnen liep waarschijnlijk het water al in de mond, hedendaagse koks misschien ook.
Of hadden en hebben ze hulpjes/assistenten voor de voorbereidingen?
Hoe dan ook, zelf zou ik na zoveel werk geen zin meer hebben om nog te koken maar misschien voelt iemand anders zich geroepen.
Geef mij maar een goede slager.
Ik heb ineens toch niet zoveel trek meer
LikeGeliked door 1 persoon
Hoe bestaat het… 😁
LikeLike
Een boutje, dacht ik eerst aan een schroefje. 🙂
Dan heb je het nog over een Haas, wat dacht je van een koe. Hans
LikeGeliked door 1 persoon
Daar denk ik liever niet aan.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik houd het bij verpakking verwijderen, wat zout, peper en kruiden toevoegen en in de oven schuiven…alleen de geur al……
LikeGeliked door 1 persoon
O ja, dat is smullen. Het is lang geleden dat ik wild at, ik eet liever tamme kip en dat ook niet vaak meer.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik herinner mij onze buurman.
Jagen gaf hem een kleine bijverdienste.
Of was het stropen?
Ons vetgemeste konijn werd bij hen ingeleverd.
Daags daarna aten wij konijn.
Waarbij mij moeder vertelde dat het een ander konijn was dat op ons bord lag.
Een gedeelte van de slacht heb ik mogen bijwonen.
Een bevriende boer liet een paar kippen op zijn erf rondlopen.
Daar aten wij met smaak van mee.
De doorlopende kippen zonder kop gaven altijd veel hilariteit.
Nu ga ik dierloos door het leven.
Zonnige groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Zo ging het bij ons ook; mijn vader kon het niet aan, de eigen dieren te slachten. Vroeger hakte hij kippen de kop af en gooide ze omhoog zodat wij dachten dat ze nog leefden. Ook dat deed hij niet meer.
Mensen waren toen weliswaar hard maar ook reëeler, ze accepteerden dat er geslacht moest worden. Dat zou nu niet meer kunnen met onze overconsumptie. We zouden er dagwerk aan hebben ☻
LikeGeliked door 1 persoon
Niet aan mij besteedt…
Waar is het toilet? Ik moet kot… sen…
LikeGeliked door 1 persoon
Niet hier alsjeblieft….. ☻
LikeGeliked door 1 persoon
Vreemd eigenlijk, ik herinner mij dat we in de jaren vijftig met de kerst wel eens konijn aten. Van de poelier. Dat was best duur eten eigenlijk. Vond er nooit zoveel aan, kwam wellicht ook door de vorm van het dier of zo. We aten wel meer dingen die ik nu nooit meer op tafel zie komen. Gestoofde aal bijvoorbeeld. Na alle onderzoek rond dat beest haal ik het niet meer in de bol om dat ooit nog te eten. Maar wisten we veel indertijd…
LikeGeliked door 1 persoon
Gestoofde aal, een lekkernij! Tot ik hoorde dat het een aaseter was, plastisch uitgedrukt door een broer: ze eten lijken met wormen en al. ☻
LikeGeliked door 1 persoon