hoogwter

Oosters advies inzake wateroverlast


De regenval van de laatste dagen deed ons, Hooglanders,  beseffen wat de Laaglanders misschien te wachten staat;  doorlopend natte kles en overlopende w.c.’s op zijn minst, verdronken volkstuintjes met verrotte andijvie zijn waarschijnlijker. En denk eens aan de kippen!
Voor het geval het ernst is met het stijgen der wateren zullen zij nú maatregelen moeten nemen.
Zolang men naar het oosten kan reizen met droge voeten lijkt er tijd in overvloed (!) te zijn maar wacht liever niet tot de laatste golf.
Daarbij komt dat bij tijdige actie men zich een gunstige plaats verwerft in het oosten en er de meeste kans is op een succesvolle integratie met ons.
– Kijk, wij staan boven het wassende water, geen Maas- of regengedoetje jaagt ons op stang, hoogstens  poseren we met natte ogen voor de media, voornamelijk uit gemoedelijkheid.
– Het spreekt voor zich dat we ook ver boven Laaglanders staan, het scheelt nogal wat meters. Het is alleszins begrijpelijk dat er grote verschillen zijn tussen hen en ons. Bij de Laaglanders ligt, bijvoorbeeld, verweking voor de hand evenals overdreven watervrees, opmerkelijk genoeg gepaard gaande een overspannen hang  naar het betonen van ‘moed’ getuige de zgn Nieuwjaarsduiken-in-de-branding. Waarschijnlijk een primitieve gewoonte om alcoholvergiftiging te bestrijden, zij ontberen ten enenmale de ruime blik van een hoogstaande burger.
Soit.
Voor overbrugging van de verschillen is tijd nodig, men starte daarom vroeg genoeg met migratie. Op eigen initiatief uiteraard,  Rutte is weinig van nutte, hij heeft het te druk met gelach.
Ik raad U: Pack die Badenhosen aus!

21 gedachten over “Oosters advies inzake wateroverlast

 1. O o o wat een geschiedsvervalsing. Die natte zooi komt juist uit het oosten. Het meeste is gevallen in Limbabwe en Oost-Brabant. Dat verweekt natuurlijk het brein en zo komen zij gelukkig niet op het idee om naar het zeer droge Noord-Holland te verhuizen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zit hier op een meter of zes beneden NAP. Evolutionair komen we voort uit zeedieren en ik verloochen mijn afkomst niet. Liever terug naar mijn natte afkomst – en ik kan best uitleggen waarom ik zo enthousiast heb meegewerkt aan die genocidale haringconsumptie – dan proberen te integreren met de Maaskantjes van beneden de rivieren. Puh, hoog in de Bossche bol, echnie he? Zul je bij mij niet zien!

  Geliked door 2 people

  1. Vergeet effe niet dat ik geen origineel hoogwonend exemplaar ben; met ijzeren wilskracht heb ik me opgewerkt tot de hogen, ca 15 meter boven nap .(weet niet precies).
   Je zou het moeten bewonderen ☻

   Geliked door 2 people

 3. Ooit zag ik op een kaart het ‘worst case scenario’ in geval van overstroming van het land. Als dat gebeuren zou overstroomt ook de Duitse laagvlakte ten oosten van onze grenzen, maar ook rond de rivieren zou alles onder water staan. Lijkt mij een onprettig vooruitzicht. Vluchten wordt dan erg lastig. Met zijn allen op de Veluwe of de Vaalserberg?? Best veel mensen op een kluitje….

  Geliked door 1 persoon

  1. Des te duidelijker is het dat je haast moet maken 😉
   Maar volgens mij stak er nog net een bult van de Peelrand boven het water uit. Dat wordt dan onze toeristencamping ‘Brabant’s zand….’

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.