voetbal

man, vrouw, voetbal


Zus en ik waren vroeger niet geïnteresseerd in voetbal maar we deden ons best.
Bij een van de tv-wedstrijden kwamen we bij elkaar, zaten op de meest beroerde plaatsen, voerden bier aan en leegden de asbakken voor man en zwager. Tussendoor dronken we het bier op en vulden de asbakken. Solidairiteit, al was het maar zijdelings, vonden we belangrijk in een huwelijk.
Het voetbalspelletje zagen we als 2 jeugdbendes die om een bal vochten en hun gebied verdedigden als kwaaie honden,  ze schopten naar alles wat bewoog, scholden en kwatten het veld nat om slidings te maken; hadden ze een punt gezet, dan jankten ze van blijdschap en keken zus en ik elkaar aan.
Tijdens de rust legden we uit dat het vast  veel spannender werd  wanneer er een derde partij meedeed. Dan krijg je samenzweringen en vuile intriges, eedbreuken en corrupte aanvoerders en wie weet zou er een mooie dochter ingezet kunnen worden? Meer amusement, zogezegd.
Op hun beurt keken de mannen elkaar aan.
Ze smiespelden wat, stonden op en vertrokken naar de kroeg-met-groot-scherm.
Toen namen we zelf de luie stoelen in, legden de voeten op tafel en deden de televisie uit.
We waren bijzonder solidair met ze en waardeerden hun vertrek.

17 gedachten over “man, vrouw, voetbal

 1. Ik vind voetbal echt wel leuk om naar te kijken, maar liefst met meer mensen en het is het leukst als ik voorkeur voor een winnaar heb, want dat maakt het toch een stuk spannender.
  Vroeger vond ik het heerlijk als mijn vader, broers en een heel stel vrienden zaten te kijken bij ons thuis….. ik snapte nog niet veel van het spelletje, maar vond de sfeer zo leuk!
  Tot nu toe heb ik dit keer niet gekeken…. Nederland doet niet mee, dan is het voor mij lang zo leuk niet. Ik kijk alleen als er niks anders is, maar ja…. op 2 elke avond een detective….en daar ben ik gek op!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het sfeertje wanneer Nederland wint, dat mag ik wel. Die eensgezindheid; van burgemeester tot putjesschepper genieten van hetzelfde en nog openlijk ook.
   Natuurlijk keek ik de laatste jaren mee. Zònder commentaar en mèt wederzijds begrip.
   We leerden het wel 🙂

   Like

 2. Doet me denken aan lang geleden. Mijn oma zat in de kamer en wist een voetbalwedstrijd voor ons ook te verstieren…omdat we door het lachen de wedstrijd niet meer konden volgen. Het waren de soort scenario’s die jij hier ook opsomt. 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. En of! Ik was een jaar of twaalf toen ik nog voetbalde en ze joeg me de stuipen op het lijf. Ze zou komen kijken bij een wedstrijd en een zak met ballen meenemen om in het veld te gooien. Want ze vond het maar ‘raar’ dat we daar met 22 man in het veld met één bal moesten spelen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Over voetballen gesproken en gemende aanvragen.
  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio” Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.