13 gedachten over “Oud versje, actueel door een pas overleden familielid.

 1. In ieder geval gecondoleerd! Vanaf nu kijk ik niet veel verder meer dan morgen en ik zal wat minder hard vloeken als mijn slijtages opspelen. Mijn bejaarde buurman is uiteindelijk veel versletener.

  Geliked door 2 people

 2. Gecondoleerd!
  Zolang ze de dood niet afschaffen zijn we ons leven niet zeker.
  Als het leven nog leefbaar is zal ik proberen het beste er van te maken, van chagrijn wordt niemand vrolijk. Als het leven niet leefbaar meer is hoop ik dat ik hulp krijg om te stoppen op het moment dat ik dat wil!

  Geliked door 1 persoon

   1. Helaas heb ik die zin niet zelf bedacht 😀
    Die pil mag er van mij komen! Ik denk niet dat ik hem zo snel zou gebruiken, maar er kan een tijd komen dat het niet meer gaat en dat dat uitzichtloos is….. dan is het een fijn idee dat je zelf een keuze hebt.

    Geliked door 1 persoon

    1. Mee eens . Het idee dat de mogelijkheid er is, is al voldoende. De voorstanders verwachten om die reden dat er minder gebruik van zal worden gemaakt dan de tegenstanders vrezen.

     Like

     1. Zo werkt het vaak! In ziekenhuizen krijgen mensen wel eens pijnstilling wat ze zelf kunnen doseren…… er wordt dan ook minder gebruikt! Als ze eerst moeten bellen voor een verpleegster en dan nog vaak de discussie aanmoeten en vaak te horen krijgen dat ze het nog een uurtje moeten aankijken…. ja, die mensen vragen al snel eerder om pijnstilling…. als je het bij de hand hebt en het met één druk op de knop in het infuus zit dan wacht je tot het echt niet meer gaat.

      Geliked door 1 persoon

 3. Onnodig heftig lijden lijkt mij ook zo wat. In de nabije omgeving wel eens meegemaakt en dat staat me nu nog bij. Nee, slijtage is leuk, maar als dat zorgt voor immobiliteit of onbewustheid van het leven, laat ze dan maar een pilletje geven. Maar tot dan…geniet er van zolang het kan…

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit mooie gedicht zou ook goed passen bij Plopjes grafschriften en parafernalia.

  Zeer oude mensen in Tibet, in Kenia, in China, in Zuid Amerika, enz, , die weten dat hun leven geen zin meer heeft, trekken zich terug met een deken, stoppen met eten en drinken, en kijken -tot ze niet meer kunnen- naar het zelfgekozen mooie uitzicht. Zo kan het ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je Pawi, het is niet echt een grafschrift vind ik.
   Dat idee van oude mensen die een laatste plek zoeken is me bekend, je leest het ook over sommige Indianenstammen. Het klinkt mooi, geruststellend. Ze versterven, iets wat in onze wereld niet altijd is toegestaan en door sommige een lijdensweg genoemd wordt. Of dat waar is weet ik niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.