afscheid

Dag, vriendin


Afscheid moeten nemen van vrienden en goede kennissen is altijd jammer. Ik bedoel niet bij overlijden maar door omstandigheden, verhuizen bijvoorbeeld.
Deze keer ging het om een fijne vriendin met wie ik het al heel lang goed kon vinden. Van jongs af met elkaar omgegaan en zelden een kwaad woord. Nooit, eigenlijk.
En toch, de laatste tijd werden we te close, ik voelde het al zei ze er niets over, integendeel, ze leek het prettig te vinden. Dan moet je oppassen, precies de juiste woorden zoeken want ruziemaken is niet de oplossing.
Na een poosje had ik genoeg van haar hang naar mij en verbrak de vriendschap; met pijn weliswaar maar vertel me, wat moest ik anders? Verhuizen hoefde niet, moeilijk was het wel.
“Ik ben te dik met jou,” zei ik, “of jij met mij maar het is hoe dan ook niet gezond. Vaarwel.”
Betraand streelde ik haar laatste aandenken en gooide het in de prullenbak.
“Dag, Chocoplak, het ga je goed.”

16 gedachten over “Dag, vriendin

 1. Ik trapte er helemaal in, Bertie. Ik dacht: “Hoe kun je dat nu doen, breken met zo’n goede en lange vriendschap?” Maar ik had het moeten weten natuurlijk, boef die je bent!
  Nou, ga dan maar aan de frieten, zou ik zeggen.

  Geliked door 3 people

 2. (ik trapte er er ook in natuurlijk 😉 Pas bij die ‘gekke koosnaam…..??’ ‘Chocoladeplak..????’ viel het kwartje 😉 ) Maar eh…. is het Moment van de Dag niet belangrijker dan wel of geen chocolaatje eten? ’s Ochtends bij de koffie, een klein stukje, dat verbrandt een mens nog wel, maar ’s avonds hetzelfde stukje bij de koffie, dat zet aan…

  Geliked door 1 persoon

  1. Geen probleem hoor, ’s nachts verbrand je het ook gewoon. De hoeveelheid is belangrijk, niet het tijdstip. ’s Nachts hebben we ook brandstof nodig, want de ademhaling, stofwisseling, bloedsomloop, hersenen etc. blijven gewoon werken (gelukkig) en daar is energie voor nodig.

   Geliked door 1 persoon

  2. Jolie, een stukje zou niet erg zijn maar ik kan er niet van afblijven tot de plak op of het schaaltje leeg is. Nu wil ik geen chocola meer kopen.
   Over het logje, zodra ik over-emotionele woorden schrijf als ‘betraand’ en ‘vaarwel’ weet je dat ik spot. 😀
   Voor een echt gevoelig verhaal zou ik ze nooit gebruiken.

   Ans, dan zou ik nachten moeten maken van vierentwintig uur.☻ Het is een heuse verslaving die ik alleen kan onderdrukken door geen chocola in huis te hebben, geloof me maar.

   Like

   1. Ik geloof het graag…. ik kan er ook niet afblijven! Als ik die eerste maar niet neem, dat ik het probleem! Ik heb het met meer dingen (salades bijv.), maar het is veel erger geweest. Ik was onverzadigbaar en als ik niet in huis had waar ik trek in had dan was het nog erger…trek in chocola maar niet huis? Dan maar een koekje…. nee, dat valt tegen, dan maar een eitje bakken… hm, smaakt wel maar is niet wat ik zoek…. brood met pindakaas dan, gebakken aardappelen, kaas…… ondertussen at ik alles op wat eetbaar was en nog was ik niet tevreden! Ik weet dus heel goed wat een eetverslaving is.
    Maar ik bedoelde alleen dat ’s morgens, ’s middags of ’s avonds geen verschil maakt. Het is natuurlijk altijd gezonder om het een beetje te verdelen, maar van ’s avonds eten worden we niet dikker dan ’s morgens eten. Teveel is altijd fout (en dat is mij aan te zien).

    Like

     1. Dat drink ik heel veel…. water en thee.
      Ik doe er ook wel eens een takje mint en een schijfje citroen of limoen in en dan een paar uur in de koelkast….. is net even anders, ook al geeft het niet veel smaak.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.