Zen en de kunst van het overdrijven


Het was me het maaltje wel.
De uien waren zo sterk dat ik tranen te kort kwam.
En dan die geslepen messen, ze sneden mèt het vlees de plank aan repen.
Ook de aardappel was bijzonder, er was voor vier personen stamppot van 1 exemplaar. Hij was dan ook gerooid in Grootebroek.
–Dat doet me denken aan de kleding van een zware mevrouw die we daar kenden; als het buiten koud was school het complete gezin onder haar mantel. Ze had 7 kinderen. Haar man dronk om zijn massieve zorgen te vergeten en maakte meteen kennis met meneer Korsakov die hem een handje hielp. Alleen de zware katers bleven een lastig bijverschijnsel, het gebeurde wel dat hij blies tegen de hond die prompt in katzwijm lag door de kwalijke dampen.–
Maar nu over de maaltijd.
Bij de stamppot aten we nu splinterbraadstuk. Heel lang gesudderd want ongaar eikenvlees kan je maag aantasten, zodanig dat er nieuwe loten in je lijf gaan groeien en hoe moet je die dan weer omspitten.
Daarna pudding van verse karnemelk met rozijnen. Daartoe voerden we eerst de koe licht-beschimmeld gras, zeer aanbevelenswaard, pan eronder en karnemelken maar. De rozijnen waren nogal gewoontjes; eerst wilden we ze laten wellen in de koe maar ze zouden te moeizaam uit de spenen komen.We aten ze daarom simpelweg droog  en  baalden er behoorlijk van, het stro was niet aan te slepen.
Dit was de maaltijd van vandaag.

22 gedachtes over “Zen en de kunst van het overdrijven

 1. bookmarkmijnboek zegt:

  Hoi, hallo en gegroet Bertie, ik heb gepoogd je blog te volgen en ik heb dit gedaan en ook weer misschien niet gedaan, met mij weet ik het nooit. Ik ga het dus proberen de komende tijd, zien of ik je volg. Bij mij gaan vaak dingen eerst goed en dan later weer fout maar ook soms andersom. Soms is er een gemiddelde.

  Je Blogs zijn, wat ik tot nu heb gelezen, erg goed geschreven, over de inhoud in zijn geheel heb ik nog geen oordeel en over het algemeen houd ik het daarbij. Oordelen doe je maar als je ergens in geloofd. Ik oordeel hoogstens in: troep, niet meer lezen of he, dit is leuk, hier ga ik vaker komen. Maar ik ben wel erg vergeetachtig en heb soms heel weinig tijd, soms opeens heel veel en dan haal ik veel in, dus dan kan het gebeuren dat je een commentaar krijgt over, op een Blog uit 1977. Nou ja, wel wat later denk ik, ik weet niet hoe lang jij blogt, of hoe lang het bloggen bestaat maar goed: u bent gewaarschuwd, op een liefdevolle manier bedoeld dan.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor de waarschuwing en een groet terug.
   Mocht je literatuur en/of diepgang verwacht hebben dan zal mijn weblog je tegenvallen maar so what, je bent niets verplicht hoort.
   Dat dacht je toch zeker niet, hoop ik.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.