Smoothies

  • Ergens las ik voorbeelden van diverse smoothies, een soort shake van yoghurt/ijs/room of water gemengd met fruit of groente.
    Er zijn suiker- en zuivelvrije, tropische, al of niet opgesierd met stukjes fruit bovenop, dieet- en supergezondversies en tientallen andere variaties. Afhankelijk van de smaak.  Google er op en je vindt duizenden recepten.
    Ik neem aan dat het een uitkomst is voor ouders wier kinderen niet graag fruit en groenten eten; op deze manier krijgen ze in ieder geval de nodige vitamines. Voor mensen met slechte -of zonder- tanden lijken ze me eveneens nuttig.
    Maar toch.
    Als ik zie hoe een papje wordt gebrouwd van kostelijk fruit en verse groente denk ik: wat zonde van dat lekkere voedsel. Alsof er een maaltijd tot babyhapjes verwerkt wordt.
    Maar ja, tegen nieuwigheden valt niet altijd op te boksen.

14 gedachten over “Smoothies

  1. Met sambal, gember, knoflook, pepermunt, komkommer of kokosmelk maak ik elke keer weer iets anders.
    Verrassend lekker vind ik het om zo het beschikbare fruit naar binnen te slurpen.

    Een fruiteter ben ik nooit geweest. Maar op deze manier lust ik er wel pap van …..

    Smakelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Volgens mij moet je fruit gewoon eten en helemaal niet drinken. Geperst en geshaked schijnen al de belangrijke bestanddelen juist verloren te gaan en wordt fruit eigenlijk gewoon een suikerbom zoals limonade dat ook is. Nu heb ik je feestje toch niet verknald?

    Geliked door 1 persoon

  3. Het is natuurlijk een fruitbom en er kan nog van alles aan toegevoegd worden om het op smaak te maken of om het gezonder te maken maar op die manier wordt er wel meer fruit gegeten dan nodig is en dus meer suiker.
    Bij smoothies wordt wel veel van het fruit gebruikt en blijven niet veel resten achter, ij persen blijft meestal meer achter en dat is zonde, want vooral veel vezels blijven achter, bij het eten van fruit gaat dat wel mee naar binnen. Ook bij persen gaat er veel meer fruit naar binnen (maar met dus minder vezels), want een glas sinaasappelsap geen toch een paar sinaasappels in….. die zouden we gewoonlijk niet achter elkaar opeten.
    Er zijn voordelen aan smoothies, die noemde je zelf al en wie het lekker vind kan het nemen, maar ik ga voor gewoon een stuk fruit en misschien een enkel keertje een smoothie als traktatie,,,,, net als een toetje, dat neem ik ook maar zelden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.