tijd

Tijd is maakbaar


De week is weer om en een nieuwe is begonnen. Of was dat gisteren?
Ik herinner me  kalenders waarop de week startte met zondag. Dat vond ik als kind zo raar, de week beginnen met een rustdag. De omgekeerde wereld, zoiets als de dag inzetten met de nacht. Dat klopt toch niet?
Intussen zijn de kalenders aangepast.
Hoe het voorheen ging leest U hier↓

In het verleden gold in Nederland, en voor sommigen geldt dat nog steeds, de zondag als de eerste dag van de week. In de meeste landen en ook voor de christelijke kalenders geldt zondag als eerste dag van de week

15 gedachten over “Tijd is maakbaar

  1. Mijn zoon kwam eens witheet thuis uit school…. ze hadden in groep drie leren rekenen met de dagen van de week en in het boek stond dat zondag de eerste dag was en daar was hij duidelijk kwaad over.. Ik dacht dat hij het scheppingsverhaal bedoelde, de zevende dag is de rustdag, maar nee, meneer bedoelde het taalkundig (van wie heeft hij dat? ) ” Weet je” brieste hij “de zondag hoort bij het weekend en dat betekend weekeinde….. nou, het kan niet tegelijk het einde en het begin zijn!” Zo. breng daar maar eens iets tegenin!

    Geliked door 2 people

  2. Volgens mij begint de EO-gids nog altijd op zondag…..maar kijken doe ik niet en verder doet het er helemaal niet toe. In Nederland hebben we ook maar twee werkdagen volgens mij: dinsdag en donderdag, dat zijn de dagen waarop je agenda wordt volgeboekt met afspraken omdat dan iedereen op het werk is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.