Maan


 Van de maan is momenteel 75% zichtbaar.
We kunnen  vannacht dus niet helemáál romantisch zijn, voor driekwart maar. Of maanziek. Of weerwolf. Maandansen en maanzwijmelen is ook mogelijk maar de hoeveelheid hiervan valt lastig te meten.
Persoonlijk houd ik het op 100% slapen. Het maakt me niets uit;  een volle, lege of driekwartsmaan houdt me niet wakker en waarom zou hij ook?  Hij laat er geen straaltje minder om  mocht ik liggen draaien.
Maar ik moet toegeven dat ik stiekempies wel ’n beetje gecharmeerd ben van de maan. De herinnering aan een kermisavond toen vrijer en ik nog nèt niet de berm in fietsten dankzij maan’s extra licht is me dierbaar,  evenals de keer dat de boot waarop we zaten de juiste aanlegsteiger wist te vinden door middel van de heldere nacht. Spannend was dat. Een vorm van romantiek. Of van onbezonnenheid maar is dat niet juist superromantisch?
Melancholie.
Dat krijg je nou met die maangedachten

Categorieën: maan

17 gedachten over “Maan

  1. Ik sta er nooit zo bij stil eigenlijk, hoewel de nachten die door de volle maan worden verlicht wel erg mooi kunnen zijn. Ik kan me dan ook voorstellen dat wichelaars en heksenkringen op dat moment de dingen doen, die zo belangrijk voor ze zijn, maar die het daglicht niet verdragen. Bij daglicht ziet het er natuurlijk niet uit, dat maakt alles wat ze doen volkomen lachwekkend, terwijl de maan….die hult alles in mystiek.
    Nou, pitse dan he?

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.