12 gedachten over “Dat je het maar weet

 1. Toch kun je op dingen gepakt worden waar je zelf geen kwaad in ziet. Ik citeerde eens een stukje uit een krant, prompt kwam er iemand verhaal halen. Ximaar heeft me toen geholpen, anders had ik me verplicht gevoeld een bedrag over te maken.
  Dat Brein nu zelf boetes wil uitdelen is nieuw, volgens mij.

  Like

 2. Bij Brein kan ik me er iets bij voorstellen en het gaat vooral om films en ander materiaal dat is geupload op torrentsites. Maar er zijn ook malafide advocatenkantoren die het internet afstruinen op zoek naar onrechtmatig gebruikte plaatjes of foto’s op websites of….blogs en daarvoor belachelijke bedragen aan boetes vragen. En dan is het lastig om te bepalen of zij wel in hun recht staan…..

  Geliked door 1 persoon

 3. In sommige gevallen hebben ze wel gelijk, maar het moet niet overdreven worden.
  Dingen van het internet plukken kan onschuldig zijn…. een plaatje bijv….. het is geen ramp, is de bron bekend dat zal ik die er altijd bij zetten, maar er zijn sites die zelf plaatjes verzamelen en waar je ze dan vanaf mag halen….. dan is niet altijd duidelijk dat die plaatjes gepikt zijn. Zo heb ik wel eens een plaatje van mijzelf voorbij zien komen, heel raar is dat. Geen probleem voor mij, ik kon er wel om lachen… de plaatser bleek het via Google te hebben gevonden.
  Films downloaden die gewoon nog te koop zijn ligt al anders….. voor eigen gebruik één keer kijken…. het mag niet, maar ik begrijp het wel, kopiëren en doorgeven of zelfs verkopen gaat echtte ver.
  Computerprogramma’s downloaden….. ik begrijp het, vooral als het een duur programma is en als het dan is om te kijken of het bevalt. …. vind ik zelf niet erg, maar als het bevalt dan is het wel zo netjes om na verloop van tijd het programma te kopen.
  Ik had het met “Paint shop pro”……er was een illegale versie voor mij gedownload…. ik vond het prettig ermee te werken, al begreep ik nog niet alles.De computer ging ter ziele en ik was het dus kwijt….. er was net een nieuwe versie uitgekomen en in de winkel zag ik de één na nieuwste (al veel nieuwer dan de illegale die ik had) in de winkel voor een heel schappelijke prijs liggen, veel goedkoper dan de nieuwste en daardoor voor mij betaalbaar….. ik kocht het en veel mensen vonden dat raar, maar ik vond het heel normaal, ik wist dat ik het gebruiken kon en wilde echt veel liever een legale versie. Het probleem met dergelijke programma’s is dat het vaak veel geld is voor iets waarvan je niet zeker weet dat je er mee overweg kan, als ik dat niet eerst via de illegale versie had kunnen uitproberen, dan zou ik het nooit gekocht hebben…. ook niet in de uitverkoop, want voor een onbruikbaar iets was het dan toch weer wel te duur.

  Geliked door 1 persoon

  1. Kopen doe ik niet graag maar gekopiëerde av-programma’s wil ik niet meer. Je betaalt voor een heel jaar en je zit veilig. Voorheen gebruikte ik gratis Flexer voor fotobewerking of een andere die for free was.
   Nu laat ik zo weinig mogelijk op de laptop toe. Alleen met opzoeken moet ik uitkijken, Google (en DickDuckGo) bieden vaak antwoord op een vraag maar je komt ongewild op andermans eigendom.
   Overigens vind ik het werk van Brein c.s. niet altijd sympathiek. Webcowboys.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.