vraag

Vraag


Al wekenlang ben ik aan het proberen om tags en  blogroll ergens onder te brengen waar alleen ikzelf ze kan zien.
Ik krijg ze niet uit beeld of ik zou ze moeten verwijderen.
Wie weet wat de beste manier is?

17 gedachten over “Vraag

 1. Je kunt de blogroll in je eigen dashboard bewaren onder “links” (koppelingen) en ze een eigen categorie te geven die je wel aanmaakt maar niet publiceert. Of (hetzelfde effect) de desbetreffende widget in je menu (bij widgets) naar links beneden slepen, dat heet “inactieve widgets” meen ik. Dan houd je ze paraat.

  Volgens mij kun je ook de tags onzichtbaar maken (wel in je dashboard laten staan maar niet publiceren) maar dat verschilt per WP thema. In sommige kun je per artikel aangeven of je tags (en categorieen) wilt laten zien of niet. Oftewel, dat weet ik niet. Ik ga eens rondkijken, als ik iets bruikbaars vind meld ik het. Maar tegen die tijd heb je vast al antwoord van iemand die er wel echt verstand van heeft.

  Geliked door 2 people

 2. De tags onder elk stukje vond ik juist wel leuk; een prettige, heldere vormgeving: gericht op tekst en de thema’s duidelijk in beeld.
  Helaas is mijn WordPress-kennis véél te klein om iets zinnigs te zeggen hoe je het kunt veranderen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Poe, daar vraag je wat Bertie.
  Je moet volgens mij dan naar weergave dan naar customize en dan widgetz dan op hoofdsitebar klikken.
  Daar verschijnt op berichten en pagina’s behalve op het optionele voorpaginasjabloon, welke eigen widgets heeft. Hans

  Geliked door 1 persoon

 4. Aanvulling: zo te zien kun je tags niet disabelen op wordpress.com, wel op wordpress.org blogs. Maar je kunt ze natuurlijk (in je rechterkolom waar ze nu staan) wel onzichtbaar maken door ook die widgets naar je “inactieve widgets” te verplaatsen. Hopla, weg zijn ze. Maar altijd weer terug te halen als je dat wilt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bij mij (mijn dashboard is Engels) is het:
  Eerst WP Admin
  Dan op Appearance gaan staan en daarin Widgets kiezen
  Dan rechts in je primary side bar met je muis op Tags (of Categorien of Links, net welke lange lijst je weg wilt hebben) klikken, linker muisknop ingedrukt houden en voorzichtig dat dingetje naar links onderin (inactieve widgets) slepen, kusje geven, licht uit en heeeel zachtjes naar beneden gaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tags en categorieen (en bij Blogspot labels) zijn er voor je bezoekers, maar worden weinig door hen gebruikt. Je kan dat (ook bij WordPress.com) uit de zijbalk (widgets verwijderen) halen, maar op de achtergrond blijven ze bestaan. Je hebt er als bezoeker alleen wat aan als een tag aan minimaal een stuk of 5 blogberichten hangt. Ik ken mensen die bergen 1-malige tags aanmaken en daar heb je niets aan. Klik je er op dan zie je alleen het bericht dat je al in beeld had. Tags kan je opruimen via menu berichten en dan tags.

  Zelf gebruik ik het veel. Categorien gebruik ik voor de hoofdindeling. Zo geef ik elke vakantie die ik versla een eigen catergorie. Daarbinnen plaats ik tags als watertoren of stadspoort, zodat je met 1 klik bij andere watertorens tercht komt in eerdere vakanties.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.