Hoog water en dan..


NOS ‘Honderd jaar droge voeten‘  bracht me naar de postcodetest ahn.nl
Wat we allang wisten heb ik opnieuw gecontroleerd, we wonen nog steeds ver boven NAP.
Bloedjeveilig dus. Ook wat toestromende en eventuele vluchtende familieleden betreft; van echtgenoots kant resteren slechts een paar alleenstaanden, van mijn kant kan het een probleem opleveren maar ik
gok op een traag verloop van de wegzakkende provincie Noord-Holland zodat ze tijdig zèlf een eigen onderkomen kunnen vinden. Mogen ze meteen hun eigen gewoontes meenemen want die passen hier in Brabant  niet.  Bovendien hoef ik zo mijn eigen stekkie niet te delen.
Hoe minder zielen, hoe meer vreugd.
Maar …
er klopt iets niet, hoe kom ik hier nu op?

 
Advertenties

11 gedachtes over “Hoog water en dan..

 1. Hier werd vandaag de stormvloed van 1916 herdacht, op veel plaatsen langs Noord-Hollands IJsselmeer werden ‘waterwolven’ verbrand en op Marken wordt morgen een monument onthuld. Ik was te laat thuis om het te kunnen zien vandaag.

  Like

   1. Mijn vader had foto’s van die watersnoodramp, dus ik was er wel bekend mee.Hier in het museum is er nu een tentoonstelling over. Veel minder doden dan bij de watersnoodramp van 1953, maar het was toch heftig en de aanzet tot het afsluiten van de Zuiderzee.

    Like

 2. Voor mij is goed zichtbaar op welke hoogte ik woon als ik langs het water van de randmeren rijd. Kan beter over laagte spreken, ik meen dat het 6 meter beneden NAP is. Wat dat betreft is die polder fascinerend en ik heb er al menige blog aan gewijd.

  Liked by 1 persoon

  1. Fascinerend is het zeker, spannend zelfs.
   Ook in het klein; ongewend zijnde aan rivieren (de Zaan telt niet mee) genoten we al van de Maas. Zodra hij buiten zijn oevers trad stonden we erbij, zeer onder de indruk. Als de stuwen in Sambeek openstonden en we die kracht zagen begrepen we het gevaar van overstromend water.

   Liked by 1 persoon

   1. Niets verraderlijker dan water, dat is ook zijn romantiek denk ik. Een lieflijk kabbelend beekje in de bergen kan een brullend allesverwoestend monster worden als de regen maar lang genoeg aanhoudt. En daar dan bij kaarslicht naar zitten kijken (omdat er geen stroom meer is), wat kaasjes en nootjes erbij, een wijntje…..och, wat is water toch mooi 🙂

    Liked by 1 persoon

    1. Proest, ik zie me al staan met kaars en wijn, op de kade. Ze zouden me oppakken 😉
     Ik woon 10 à 11 km het land in.
     Met mijn ouders hebben we gewoond in Katwijk/Cuijk, tegenover het pontje. Vanuit de slaapkamer keken we over de Maas maar toen mocht ik nog geen wijn drinken. :/

     Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s