Moord-Brabant

Nou moe, we zijn niet alleen de op één na rijkste provincie, nu blijkt dat ons westelijk deel ook nog de meest moorddadige regio is van Nederland.
/west-brabant-in-2015-de-moordregio-van-nederland
Zou het een met het ander te maken hebben?
Of is het gewoon een dooienboel daar?
Het is een griezelig idee dat we er zo vaak doorheen reisden om in Zeeland te komen; we vonden het een akelig stuk om te rijden, echtgenoot hekelde het verkeer rondom Etten-Leur maar achteraf denk ik dat de sfeer niet deugde. Er hing natuurlijk een deken van dodelijke dreiging over de streek en dàt hebben we gevoeld. Verschrikkelijke geesten omgeven door  kwaadaardige aura’s die de wegen aftuurden, op zoek naar onnozele Opels, o god, ik krijg er duistere dichtkriebels van.

Maar goed, we hoeven niet meer.

Het lijkt me trouwens niet onaardig om er een doodskistenhandel te beginnen, met mooie kisten van  bloedhout ,  opgesierd met vlijmscherpe rozetten en bloemige pistooltjes en zo.
Zou ik dat durven?
Nee maar je krijgt soms een ideetje…

Advertenties

26 gedachtes over “Moord-Brabant

 1. Al weer langer woon ik in de hoofdstad.
  Te lang was dit een moordstad.
  Korter woonde ik in Noord-Brabant.
  Vredig en gelukkig kijk ik daar naar terug.
  De Kempen en Meierij geven mij die mooie herinneringen.

  Westelijk Noord-Brabant ken ik slechter …..

  Opgeruimde groet,

  Liked by 1 persoon

  1. West-Brabant is niet te vergelijken met het oostelijke gedeelte.
   Misschien was het er vroeger rustiger maar ik denk dat het altijd voorlijker is geweest dan de rest. En nu ook in moord 😉

   Like

 2. En het begint dit jaar ook alweer lekker met de eerste moord van dit jaar in ‘s-Hertogenbosch. Voor mij heeft die provincie nooit gedeugd, maar dat komt omdat daar waarschijnlijk de meeste varkens per dag worden vermoord. Aan de andere kant zoeken Eindhovense bedrijven naar autisten en dan denk ik dat dat niet moeilijk moet zijn met zo’n overschot aan Maaskantje-figuren. Kortom hoe ben je daar in hemelsnaam verzeild geraakt? 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Terzijde, Den Bosch ligt niet in het oosten 😉
   Nou moet ik de provincie verdedigen.
   Brabant heeft prachtige gebieden, ook waar ik zelf woon. Vijf minuten fietsen en we zitten in een bos, een half uurtje verder vinden we bos en hei, de Maas is een genot en dan nog de zandafgravingen, waarmee een goed stuk recreatie wordt geschept. En dan noem ik Midden- en West-Brabant niet eens.
   Kom daar eens om in Noord-Holland. Prutsloten en een modderig Zwet ☻
   Wat die varkens betreft, dat is vreselijk; daar kan ik wel iets over uitleggen maar dan wordt het een ellenlang verhaal en daar heb ik geen zin in.
   De roep om autistische nerds is positief. Misschien lopen er hier meer rond dan wij weten, je hoort ze alleen niet; Brabanders hebben niet dat harde Hollandse accent 😉

   Like

   1. Voor sommige Bosschenaren draait alles om hun stad. Ik noem het een mooie authentieke stad. Het boek “de terugkomst van Joachim Stiller” zou voor mij in deze stad verfilmd kunnen worden.
    De mega varkensstallen blijven een gruwel. Al zijn de kopers van kiloknallers hier ook mede schuldig aan!

    Een nerd ben ik nooit geweest, van computers heb ik nog minder verstand. Of ik daarmee bewijs dat ik geen autist ben?

    Het zuidelijke accent hoor ik nog steeds graag. Al zal niemand mij nu nog als Brabander herkennen …..

    Opgeruimde groet,

    Like

    1. Den Bosch is een oergezellige stad waar we graag naar toe fietsten.
     Nog even over die kiloknallers.
     Zelf eet ik geen varkensvlees maar ik ken mensen die er erg blij mee zijn; ondanks een laag inkomen hebben ze toch af en toe een lekker potje stoof, soep of wat dan ook. Dat gun ik ze maar daar lijkt niemand over na te denken.

     Like

 3. …een deken van dodelijke dreiging waar je duistere dichtkriebels van krijgt. Je allitereert er aardig op los Bertie en het zou me niet verbazen als je eerste dichtbundel binnenkort verschijnt. Maar wacht niet al te lang want ik wil het graag nog meemaken.
  Ik wens je vooral een goed en gezond 2016 met veel inspiratie!

  Liked by 2 people

 4. West-Noord-Brabant schijnt dus gevaarlijk te zijn…… ik hoorde het ook, maar wat mij opviel is dat ze een regio vergelijken met een stad…… volgens mij heeft een regio minder duidelijke grenzen dan een stad, waardoor ook moorden in de schoenen van die westelijke Brabanders geschoven kunnen worden die net zo goed ergens anders bij zouden kunnen passen. Wat is het verschil in inwoners tussen West-Noord-Brabant en Amsterdam? En gaat het ook om mensen die in dat gebied wonen? Komen daders en slachtoffers daar vandaan of misschien allebei soms uit Amsterdam…. of Groningen, of Boerenkoolstonkeradeel? Er zijn in dat gebied afgelopen jaar wel veel moorden gepleegd, maar ik heb het idee dat de vergelijking tussen de diverse regio’s en steden misschien wat scheef is.

  Like

 5. Ik heb jaaaaren in Brabant gewoond, als noord Hollandse van geboorte, en het nergens zo goed naar mijn zin gehad. Het zal er wel aan liggen waar je woont, ik woonde lang in Breda en kort in Etten Leur. Daar ging het verkeer toen nog dwars door het dorp, maar dat werd kort na mijn vertrek helemaal omgelegd en het is er nu heel gezellig. Mijn dochter en kleindochter wonen er en mijn andere dochter in Breda.

  Liked by 1 persoon

  1. Natuurlijk zal niet iederéén bang hoeven zijn te worden vermoord, of omgelegd ;).
   Het westen ken ik niet goed, we zijn er alleen doorheen gefietst waarbij we in Breda volkomen verdwaalden en hulp nodig hadden om de stad weer uit te komen.
   Zelf woon ik in het oosten waar voornamelijk varkens en kippen worden vermoord.☻

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s