Ontspanning ten top…


..met cryptogrammen en sudoku’s, vooral de weekendpuzzels zijn speciaal.

Elke zaterdag, optimistisch en in mijn zondagse goed, zit ik er klaar voor.
H1 grootmoeder eind december, aha, eerst kruisletters zoeken; wat kan H3 nou zijn? Winderige wormen in Scheveningen, wat moet je daar nu van maken,  eh… lastig, lastig, dan maar de sudoku doen.

Hm, vier sterren, kan niet moeilijk zijn. Even kijken, 1-3-6-9, gaat niet. Vierde regel.  Nog twee cijfers, 3-8. Klopt niet, hoe kan dat? Nog eens natellen, gummen, stik,  waarom leerde ik die verdomde formules niet?

Zwetend en chagrijnig gooi ik het potlood neer voor een biertje, dat ontspant wat.

Daarna nog eens nadenken, zoeken op Woordenboek? Nee zeg, de eer te na, koppig doorzetten, ik heb het bijna….  nogmaals naar de sudoku. Pffff…

Bekaf rol ik het bed en benauwende dromen in.
Zondag rust ik uit.

20 gedachten over “Ontspanning ten top…

  1. Gelukkig is niet alles in het leven zo’n grote puzzel, je bent een doorzetter.
    Dat verdient een biertje. Hans

    ot, de distributieradio ken ik ook nog van thuis.

    Like

  2. Heerlijk…. puzzels!! Vooral cryptogrammen…. wel moeilijk soms, maar meestal erg goed gevonden. Soduko’s vind ik ook leuk en doorlopers en Filipine’s! Ik doe het graag in bed…. lezen in bed kan ik niet, want ik kan niet stoppen…. het boek moet uit en dus lees ik dan de hele nacht door. Een puzzel kan ik wel wegleggen en als ik een moeilijke cryptogram-opgave in mijn hoofd heb val ik vaak snel in slaap…. mijn gedachten bij die puzzel en geen ruimte in mijn hoofd om over andere dingen te piekeren…. dat slaapt goed!

    Like

  3. IK doe alleen cryptogrammen. Ik weet dat van Scheveningen: is PIEREWAAIEN. Puzzels met cijfers daar ben ik zwaar allergisch voor; komt door het rekenen op de kagere school. Wat kan dat er al vroeg inhakken, zeg.

    Like

    1. Pierewaaien klopte, had ik ook ingevuld. In cijfers ben ik ook niet bijster goed en moet lang zoeken naar de juiste.
      Is het niet lastig, een cijferallergie? Mijn dochter kampte er ook mee, had zelfs moeite met het narekenen van wisselgeld.

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.