Storm

Wind wordt Storm

De wind trekt aan. Hij blaast en jaagt en vergroot zichzelf tot een superego en heet dan Storm.
Vluchtig kijkt hij rond in ons achtertuintje, ziet slechts een paar bejaarde bloemen.
Hier en daar blaast hij met een lauw gebaar een stokroos de kop af, jaagt een Spaans Margrietje de vijver in en begeeft zich  tenslotte, onbevredigd, naar de kust.
Daar hoort hij thuis.
Ahh, golven en krachten die hij onbeheerst kan sturen, great! Helemaal wous  stuwt hij het water op, laat  kades en stranden overspoelen, kwijlt bij de vuurtorens. Hij geniet!
Dan, na een paar uitgelaten dagen, houdt Storm zich in, noodgedwongen. Ook aan hem gaan de jaren niet zonder gebreken voorbij.
Langzaam trekt hij zich terug, de windvlagen strak regisserend naar het einde tot hij zich, tevreden maar uitgeteld,  ter ruste legt in de cloud.  Fade away…..

10 gedachten over “Wind wordt Storm

 1. Prachtig beschreven!!!
  Hij mag van mij hier ook gaan liggen! Hier is hij nu heel heftig… ik werd net wakker en hoorde vreemde geluiden in de tuin….. de tuinkast is omgevallen…. hij hangt nog ergens tegenaan, maar is een kwartslag gedraaid en omgevallen en hangt nu dus scheef….. kunststof, ik weet niet of hij het houdt, maar nu naar buiten gaan werkt niet,,,,de deur zal uit mijn handen vliegen…. dan is de schade groter….. of ik krijg hem met moeite, in het donker weer tegen de muur en hij valt opnieuw om…. dat overleeft hij vast niet….. eerst maar wachten tot het minder stormt.
  Ik was vroeg thuis, na de muziekrepetitie alleen even afgewassen en daarna weggegaan en op de bank al snel in slaap gevallen en dus wakker geworden door de storm die alles omblaast.
  Even wat drinken en dan naar bed.

  Like

  1. Als er maar geen geldkistje of andere kostbaarheden in zitten 😉
   Bij jullie gaat het veel harder tekeer maar het is hier toch nog behoorlijk stormachtig, we kunnen niets los laten liggen. Het is vuilnisdag vandaag, ik ben benieuwd hoeveel zakken plastic er weer door de straten vliegen.

   Like

   1. Hij staat weer recht…. er was een deur uit, maar die kreeg ik er zo niet goed in, dan moet het dak los en dat zag ik nu niet zitten. Hij hangt er nu wel in, maar niet goed….. tuinbank met een zware plantenbank erop voor de kast gezet….. het kan nu wel wat hebben.
    Hier ook vuilnisdag…..normaal zet ik de container ’s avonds al neer, maar vanwege de storm heb ik dat vanmorgen vroeg gedaan. Het vervelende is dat ik nooit weet hoe laat ze komen…. soms komen ze wekenlang rond half twaalf en dan ineens om half 8 of half 4….. en dan weer een tijdje een andere tijd en net als je er aan gewend bent is het weer anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.