Koffiepauzes


Het is al november, toch zit ik nog buiten.

Niet zonnebloot en ook niet urenlang, enkel voor een half uurtje pauze met koffie en wat leeswerk. ’s Morgens of ’s middags.

Zowel links als rechts van onze woning is het stil. Tja,  werkende ouders en kleine gezinnen, kalmer kan bijna niet.
Als het om rust gaat zit ik nergens lekkerder dan onder het afdak, zachtspelend radiootje erbij en een kom dampende koffie. Telefoons en camera op tafel, boek op schoot. Weliswaar niet in de zon maar uit de wind en met zicht op de molenwieken en druiven. De laatste zijn nu definitief op. Er komen nog dagelijks een paar merels langs, ze hebben waarschijnlijk heimwee naar die gratis bodega.  Dan zwaai ik even waarna ze weer opvliegen, tot volgend jaar.

Op de foto zie je mijn stekkie.
Vanmiddag zat ik er nog, onder de passiflora en gewassen gympies. Zo heerlijk rustig ♫,

9 gedachten over “Koffiepauzes

  1. Het is een heerlijk plekje….. lekker beschut! Heerlijk om een tuin te hebben met zon en schaduwplekken…. uit de wind of toch wat wind…. een dak boven je hoofd en toch buiten…. en plekjes waar je niet voor iedereen zichtbaar bent…..mogelijkheden!!!! Maar zelfs in jouw tuin zal het niet vaak lukken om in november nog buiten te zitten! Het is niet te geloven dit weer. Ik moest net iets uit de auto pakken…. het regende een beetje, maar het was helemaal niet koud!

    Geliked door 1 persoon

    1. Het regent hier ook, zachtjes en het klopt, niet echt koud.
      Het was de laatste weken erg zacht buiten, buitengewoon. Het scheelt natuurlijk ook dat de passieflora zo hard groeide dat de zijkant nu helemaal dicht zit.
      De enige wind die zal storen is een noordooster. En dan blijf ik binnen om aan de Tocht der Tochten te denken 😉

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.