computer

Compurikelen

_
Het was even stressen vanavond.
Muis deed niks, printer ook niet en van geluid was geen sprake. Alle vier USB-poorten waren uitgeschakeld. Google deed me oplossingen aan de hand, over controllers en zo; ze leken heel logisch maar het stond me niet aan.  Komop zeg, net een nieuwe Windowsversie en meteen al problemen?  Niet echt comme il faut.
Dus heb ik W10 opgeroepen, de boel opnieuw opgestart en alles is weer goed tussen ons.
I love him/her/it. Voorlopig.
Van alle computerproblemen is die van een nietwerkende muis  misschien niet de ernstigste- maar wel een van de de meest lastige. Een touchpad is goed voor nood maar echt handig vind ik het niet. |

Hoe dan ook.  Ik  werd  weer met een hedendaagse vraag geconfronteerd:  wat doen we als de pc/smartphone/iPod e.d. uitvalt?
Boeken en cryptogrammen oplossen zijn een paar van mijn hobbies, toch zou ik niet zonder Internet willen. Of kunnen? Waarschijnlijk niet. Ik zou alles uit de kast halen om verbinding te krijgen met de rest van de wereld wat die ook voorstelt.
Het is de tijd van nu en ik accepteer hem.

10 gedachten over “Compurikelen

 1. We kunnen echt niet meer zonder en zeker niet onverwachts!
  Als ik van tevoren weet dat ik geen internet heb (bijv. op vakantie) dan kan ik best zonder…. familie en kennissen weten dan ook dat ik geen antwoord geef op mails…. dat scheelt al een stuk en alle andere dingen heb ik van tevoren afgehandeld, maar onverwachts zonder is een bijna onoverkomelijk drama! Ik herinner mij een zondag tijdens de Olympische spelen waarop ik geen internet, radio, telefoon en tv had…. alsof ik onder een steen leefde! Gelukkig deed mijn oude mobieltje het nog (geen smartphone), waardoor ik in noodgevallen nog kon bellen!
  Mijn laptop staat bijna altijd aan (met touchpad, ik ben niet anders gewend!!), maar als ik maar een uur per dag internet zou mogen gebruiken dan red ik dat ook wel, maar helemaal zonder…. asjeblieft niet!
  En je hebt hem toch maar weer helemaal zelf aan de gang gekregen… goed gedaan!!!

  Geliked door 2 people

  1. Klopt, voor een vakantie of een verre reis stel je je daar op in. Dan mis je het ook niet omdat het meestal niet langer duurt dan een paar weken en je je in een rustperiode waant.
   Maar voorgoed? Dat lijkt me moeilijk.

   Like

 2. Ik vergelijk ’n PC vaak met ’n auto, zo van, ik kan veel achter dat toetsenbord maar vraag me niet hoe het werkt. De auto net zo, ik kan rijden maar vraag me niet hoe het komt dat dat ding vooruit gaat. Of achteruit in sommige gevallen.
  En idd héél vervelend als één van beide, of erger nog beide, er mee ophouden, dan is Leiden in last. Gelukkig heb ik wat ICT-ers binnen handbereik en blijft de (ook fin.) schade beperkt maar als m’n auto het niet doet breekt het zweet me uit. Dat kost altijd goud geld en is, in mijn geval, volstrekt oncontroleerbaar. Die garagegasten doen maar wat en ze weten dat je er de ballen verstand van hebt. Ik ben ooit eens op cursus geweest om mijn eigen Eend (Deux-Jevaux) te kunnen repareren. Ten eerste was het één groot potten-festijn maar al snel bleek ook dat het er niet inzat. 😉
  Jij hebt het weer helemaal goed gekregen tussen jullie; meid, chapeau!!!!
  Kanjer. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.