televisie

Pauw cs


Momenteel is Pauw op de tv; ik zal er geen blik op werpen al moet ik zeggen dat hij een goede presentator is.

Om 19 uur was DWDD;  van dat programma zie ik alleen  De TV DRAAIT DOOR. Duurt ongeveer vijf minuten en vertoont grappen, bloopers, humoristische stukjes uit shows en dergelijke, ongeveer 19.30.

Verder houd ik het voor gezien en zap verder.

Kijk, in hun soort zijn ze best goed (hangt mede af van je politieke voorkeur) maar door de almaar terugkerende gasten gaat het meer en meer lijken op onderonsjes. Wéér dezelfde gezichten met obligate lachjes en opvattingen. Maakten ze clips van huisfeestjes? denk je dan.

Pauw en Witteman deed ik om die reden in de ban ook al hadden ze er steevast een gast bij die uit de toon viel; nieuwe schrijver, zanger, you name it, het was een mager zoethoudertje om de zogenaamde diversiteit van de gasten te benadrukken.
Het TV-aanbod valt niet altijd mee;  of het zou moeten zijn dat nijdig worden goed is voor de bloedsomloop.  Blijven kijken dus want het houdt ons hart aan het pompen. Hopen we.
ps
‘Down met Johnny’ wel eens bekeken? Grandioos.

Is natuurlijk niet te vergelijken met politiek-getinte en praatprogramma’s maar jongens, wat een goeie!

14 gedachten over “Pauw cs

  1. Het is een serie waarin Johnny de Mol laat zien hoe je met geestelijk gehandicapten om kunt gaan op een spontane manier, in het bijzonder met mensen met het Syndroom van Down.
   Hij doet het echt goed. Hartverwarmend.

   Like

 1. Meestal heb ik tegen de tijd dat deze programma’s beginnen al de tv uitgezet. LOL
  ‘Down met Johnny’ ken ik wel, mijn oude buurjongen kwam er lang terug ook in voor. Hans

  Like

 2. Met name de publieke omroepen blinken niet uit door hun diversiteit. Ik erger me er echt gek aan. NCRV zond de op zich aardige serie ‘De Slimste mens’ uit. Maar wat bleek, anders dan je zou verwachten, men had de halve cast van DWDD uitgenodigd en het politieke traject werd ingevuld door Marten van Rossem. En die mopperkont vindt alles wat naar rechts conservatief riekt vreselijk. Een quiz, doorspekt van progressieve (..) propaganda. De oprichters van de NCRV draaien zich om in hun graf. Maar ook de commercielen kunnen er iets van. Gaat geen dag voorbij of Windy van Dijk komt voorbij, Nick en Simon, Jan Smit, en nog erger, diens zuster Monique. Ook daar heeft men eigen netwerken waar je eenmaal binnen nooit bang hoeft te zijn voor gebrek aan publiciteit. Het is dat je naar de buitenlanden kunt uitwijken als je echt tv wilt kijken, maar anders….

  Like

 3. Juist die eigen groepen maken het zo onaantrekkelijk ook al zou het je favoriete kleur zijn. Je voelt je buitengesloten.
  Naar de commerciélen kijk ik niet vaak. Eigenlijk zap ik meer en blijf hier en daar hangen om te zien wat er gebeurt. De tv is meer een achtergrondgeluid met beeld. Het beweegt en meestal is dat genoeg. Het Journaal is een vast onderdeel, dat wil ik elke dag zien.

  Like

 4. DWDD vind ik wel aardig, maar kijk ik net als de meeste andere programma’s het liefst achteraf, zodat ik meuk (over boeken of koken) kan doorspoelen. Echt Vara vind ik het niet, het kan net zo goed door een andere omroep worden uitgezonden. Wel vind ik de variatie goed. Dwz ze hebben het regelmatig over wetenschap, wat je bij Pauw of dergelijke kan vergeten. Pauw boeit me nooit zo, ik kijk liever Andere Tijden of Tegenlicht.

  Like

 5. Zo zie je maar weer; zoveel mensen zoveel zinnen.
  Wat de één slaapverwekkend vindt, vindt de ander interessant, en omgekeerd.
  Het zal niemand boeien wat mijn voorkeur-programma’s zijn maar het moet snel en informatief zijn en gebracht door mensen met meer dan één hersencel.
  De zg. praatprogramma’s vallen of staan wat mij betreft met de gasten, daar selecteer ik op.
  En ja, de TV is ondanks alles mijn grote zwarte vriend, ik wil er niet aan denken hem te moeten missen.
  😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.