Obsessie


Het is iets na elven in de avond. Twijfeluur. Zal ik naar bed gaan met een hol gevoel of nog even opblijven voor een snack.
Uhm…
Sneetje brood met yorkham en mosterd kan toch geen kwaad?  Halve tomaat erbij voor het gezond. Augurkje. Of een baguette met knoflook…
Nee! Ik doe het niet!
Oké.
Vijf minuten flink zijn, denken aan de drie toetjes die ik kocht.  Eén voor vrijdag, één voor zaterdag en eentje voor zondag. Ze zijn al op.
Goede les.
Plakje kaas dan maar? Wat maakt een plakje meer of minder nou uit?
Of dat gekookte ei? Drupje mayonaise met ….
Intussen is het al 1 uur en ik ben nog steeds niet uitgedacht.
Ik ga naar bed.
Met een holle maag maar overleef ik het wel.
Hoop ik.

21 gedachten over “Obsessie

  1. ’s Avonds kan ik voor het naar bed gaan of zelfs na het naar bed gaan de keuken binnenlopen.

    Alles wat dan voorhanden is kan ik dan opeten.
    Boven de 100 kilo is mijn gewicht gekomen.

    Nu probeer ik het anders te doen ……

    Vriendelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel erg herkenbaar!
    Tegenwoordig heb ik dat niet zo vaak meer, maar er zijn jaren geweest dat ik op die manier alles at…. niks in huis halen hielp niet want dan at ik brood met pindakaas of ik bakte aardappelen, een ei of wat dan ook…. als ik zo’n bui had (en die had ik toen erg vaak) moest ik gewoon eten….. onbeperkt! Gelukkig is dat nu veel normaler geworden…. ik heb wel eens een onbedwingbare trek in iets, maar zit veel sneller vol, voorheen ging ik door…. ach, er was een reden voor…. en mijn slechte uitlust uit mijn jeugd speelde ook mee, toen werd geprobeerd er iets bij mijn in te krijgen en at ik altijd tegen mijn zin….. na een lange periode van ziekte was ik zo verschrikkelijk mager dat ik tegen mijn zin mij volpropte, want er moest echt wat bij….. toen kwam de periode dat ik niks mocht.,…. afgepaste porties op vaste tijden, zoutloos, vetarm en suikervrij….. daarna was er weer een reden om wat aan te komen….. en toen kwam een moeilijke periode in mijn leven…. tsja, toen sloeg ik door…. het volproppen deed ik in die tijd terwijl dat niet nodig was. Maar geen probleem, ik had het toen nodig, het hield mij op de been denk ik dan maar.

    Geliked door 1 persoon

    1. Er zijn er meer die dit kennen.
      Maar ziek worden als remedie, dat lijkt me nog erger, ik wed dat jij dat ook liever over had kunnen slaan.
      ps ik zal je ‘haren’ aanpassen 😉

      Like

      1. Bedankt voor de haren hahaha..
        Ik heb er nooit een probleem van gemaakt, gewoon lekker laten gaan….. het alternatief was vast slechter geweest….. maar ik wist natuurlijk niet dat het zo lang zou duren!

        Geliked door 1 persoon

  3. Overdag vergeet ik gewoon te eten. Als ik alleen thuis ben en lekker bezig ben eet en drink ik niets. Ik denk er gewoon niet aan. Tot ik mijn maag hoor knorren. Maar savonds bij een spannende film of detective op tv moet ik wel iets knabbelen anders vreet ik mijn nagels op en daarna mijn vingers.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.